ההיסטוריה של ברלין

ברלין הפכה לעיר עצמאית ב-1871 לאחר שהייתה חלק מפרוסיה במשך למעלה מ-400 שנה. העיר קיבלה את שמה הנוכחי בשנת 1881, אך היא הוכרה רשמית כבירה רק בשנת 1920 כאשר הוקמה רפובליקת ויימאר. המפלגה הנאצית השתלטה על גרמניה ב-1933 והחלה ליישם את מדיניותה על ברלין מיד. הם רצו להפוך את ברלין לבירת האימפריה החדשה שלהם ולכן הם החלו לבצע שינויים כמו שינוי שמות של רחובות עם שמות גרמניים במקום לטיניים או שינוי שמות רחובות מ"יהודיים" ל"גרמניים" (כגון החלפת " Französische Straße" עם "Friedrichstraße").

 

ההיסטוריה של העיר מחולקת לשלוש תקופות: תקופת ימי הביניים, מאז הקמתה ב-1237 ועד שנת 1319; תקופת הרנסנס, מ-1320 עד 1539; והתקופה המודרנית, מ-1540 ועד היום.

 

תקופת ימי הביניים התאפיינה בכלכלה ומבנה חברתי לא יציב. תקופת הרנסנס הייתה תקופה של צמיחה ושגשוג עבור ברלין שכן היא הפכה לאחד ממרכזי הסחר החשובים באירופה. העידן המודרני החל עם תבוסתו של נפוליאון ב-1814 בקרב לייפציג, שהוביל לכך שברלין הפכה לחלק מפרוסיה ב-1871.

 

ברלין היא עיר הבירה והעיר הגדולה ביותר בגרמניה. זוהי גם אחת מ-16 מדינות גרמניה. העיר שוכנת בצפון מזרח גרמניה, לאורך נהר השפרה, כ-25 ק"מ (16 מייל) מהגבול הפולני. חומת ברלין הוקמה ב-13 באוגוסט 1961 והיא נשארה עומדת עד ה-9 בנובמבר 1989 כאשר גם המזרח-גרמנים הורידו את הצד שלהם. זה שימש תזכורת מוחלטת לכמה הייתה מפולגת אירופה בתקופת המלחמה הקרה ומה היה יכול לקרות אם הדברים היו מתנהלים אחרת במהלך מלחמת העולם השנייה.

 

ההיסטוריה של ברלין מתחילה עם הקמתה בשנת 1237 כתחנת מסחר על נהר השפרה. האזכור הראשון של יישוב שבו נמצאת ברלין הוא בשנת 1244. בשנת 1320 הפכה ברלין לבירת ברנדנבורג והורחבה לכלול את קולן ועוד כמה כפרים שכנים.

 

ברלין היא עיר הבירה של גרמניה וידועה בהיסטוריה שלה. ברלין חולקה למזרח ברלין ומערב ברלין במהלך המלחמה הקרה. חומת ברלין הוקמה על ידי שלטונות מזרח גרמניה כדי למנוע מאנשים לברוח ממזרח ברלין.

 

לברלין יש היסטוריה עשירה וסיפורים רבים לספר. זו לא תמיד הייתה עיר שלווה והיא עוברת שינויים רבים במאתיים השנים האחרונות.

 

ברלין היא עיר עם היסטוריה סוערת כי במהלך המלחמה הקרה היא חולקה לשני חלקים. חומת ברלין הוקמה ב-1961 כדי למנוע מהמזרח-גרמנים לברוח למערב. היא נהרסה ב-1989, ושני חצאי ברלין אוחדו מחדש כעיר אחת.

 

חומת ברלין הוקמה ב-1961 על ידי הרשויות במזרח גרמניה כדי לעצור את היציאה ההמונית של אזרחיהן למערב. הקיר מורכב מלוח בטון עם גדר פלדה לאורך בסיסו ומגדלי שמירה במרווחים. הוא נבנה כהרחבה של חומת הבטון הקיימת שהפרידה בין מזרח למערב ברלין, ונמשך 101 קילומטרים (63 מייל) מקצה אחד של ברלין למשנהו, חוצה אזורי מגורים, אזורי תעשייה, ואפילו מחלק כמה רחובות בשתיים. אזור הגבול בין מזרח למערב גרמניה היה אטום מאז 1952 עם גדרות תיל, חומות, שדות מוקשים ומכשולים אחרים. אמצעי האבטחה הוחמרו בהדרגה עד שהגיעו לגובהם ב-13 באוגוסט 1961, כאשר החלה בניית חומת ברלין.

 

החומה חוזקה ב-13 באוגוסט 1962 וזה היה אחד הסמלים הבולטים ביותר של תקופת המלחמה הקרה. לאחר נפילת חומת ברלין ב-1989, היא הפכה לסמל של חופש ואחדות עבור אנשים ברחבי העולם.

אתרי תיירות היסטוריים בברלין

ברלין היא עיר בעלת היסטוריה עשירה. זה היה ביתו של הרייך השלישי, המלחמה הקרה והוא גם היה מחולק על ידי חומת ברלין. בעיר יש אתרי תיירות היסטוריים רבים שכדאי לבקר בהם כדי להציץ לעברה.

 

שער ברנדנבורג הוא סמל לאחדות גרמניה מכיוון שהוא נבנה על ידי מלך פרוסיה פרידריך ויליאם השני כסמל לשלום לאחר שהביס את צרפת ב-1871. הוא שימש לאירועים היסטוריים רבים, כולל הכרזתו של אדולף היטלר כקנצלר ב-1933 והכרזתו על מלחמה על פולין ב-1939. שער ברנדנבורג הוא אחד מציוני הדרך המפורסמים ביותר בברלין. הוא נבנה ב-1791, בסוף השלטון הפרוסי, ככניסה לברלין מברנדנבורג. לאחר איחוד גרמניה, הוא הפך לסמל של גאווה לאומית ודמוקרטיה.

 

ברלין היא עיר שראתה שליטים והשפעות רבות ושונות. הוא נבנה על ידי הרומאים, נכבש על ידי הפרוסים, ונהרס על ידי הנאצים. ההיסטוריה של ברלין היא היסטוריה מלאה בסיפורים מעניינים רבים.

 

ברלין היא עיר בעלת חשיבות היסטורית והיא ביתם של מוזיאונים ומונומנטים רבים. העיר עוצבה על ידי האירועים הסוערים בהיסטוריה שלה, שהטביעו את חותמם על האדריכלות, הרחובות והאנשים.

 

להלן כמה מאתרי התיירות ההיסטוריים החשובים ביותר בברלין:

- מוזיאון צ'קפוינט צ'רלי

- אנדרטת חומת ברלין

- הטופוגרפיה של הטרור

- אנדרטה ליהודי אירופה שנרצחו

- המוזיאון ההיסטורי הגרמני

 

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ