הזיתים מוכנים
״״לאחר 10 ימי החלפת מים וחודש נוסף עם תבלנים בתאבון לנו״״
זיתים מחורצים כבושים פיקנטיים בניחוח תימין:
עכשיו תקופת המסיק רוצו למסוק(לקטוף)זיתים(יש גם בשווקים)
לקחת את הזיתים לשטוף טוב מאבק וליכלוך,
לקחת סכין חד לחרוץ שני חריצים לאורך משני צידי הזית,
(שיטה נוספת במקום לדפוק אותם),
להכניס לצנצנות למלא מים לסגור,
להחליף מים כל יום במשך 10 ימים לשטוף,
(בזמן ההשרייה נוצרות בועות וזה בסדר)
להכין משרה:על כל ליטר מים להמיס בפנים 75 גרם מלח,
להוסיף לתחתית הצנצנת שן שום חתוכה לטבעות טבעת לימון חתוכה לארבע ענף תימין מעט שבבי צילי יבש גרוס,
למלא חצי צנצנת זיתים להניח מעל כמו בתחתית(ללא הצילי),
למלא זיתים 1 ס״מ מתחת לסוף הצנצנת,
להניח מעל כמו בתחתית(ללא הצילי),
למלא את מי המשרה עד גובה הזיתים,
למלא עד סוף הצנצנת שמן זית לסגור להניח במקום מוצל חודש ובתאבון.
(טיפים באדיבות אפרת הנדלסמן)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם ? שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>