לפני כמה שנים פותח זן עגבניות המגי, וכבש את עולם הקולינריה בסערה. הייחודיות שלהן מתבססת על חוזק הטעם הנפלא של עגבניות המהוות בסיס למנות רבות וטעימות אך גם על הערכים התזונתיים הרבים שיש לעגבניות מסוג זה ההופכות אותן לבריאות, טעימות ומעולות לבישול עקב הטעם החזק שלהן והארומה המיוחדת.
עגבניות מגי למעשה פותחו כאן בארץ לפני לא הרבה שנים, והן נחשבת יחסית חדשות בעולם הקולינריה. למעשה, מדובר בהכלאה של שני זני עגבניות מאוד שונים זה מזה וככלל, לא היו אמורים להתחבר וליצור זן מרתק שכזה. אך המדע הפתיע רבים ומתוך ההכלאה הזו שארכה שנים של פיתוח מיוחד יצא הזן של עגבניות מגי, ששאבה את הערכים הטובים ביותר מזני המקור שלו והפכה להיות העגבנייה האולטימטיבית שגם טעימה ובעלת ארומה חזקה שהופכת כל תבשיל למעורר תיאבון במיוחד, וגם מכילה המון ויטמינים ונוגדי חמצון שגם יתנו בוסט של בריאות בכל ביס. בנוסף, עגבניית מגי נחשבת מיוחדת משום שהגידול שלה אינו תלוי במזג אוויר, אלא נעשה בתנאי מעבדה מבוקרים כך שתוכלו להנות ממנה כל השנה. למרות שהפיתוח אכן גדל בתנאי מעבדה אין מה לדאוג לגבי טעם מעובד או מתועש - עדיין מדובר בזן טבעי בעל כל הערכים התזונתיים הייחודיים לו כמו ליקופן וויטמין C, והדבר היחיד ששונה הוא למעשה האיכות של העגבניות המשווקות בחנויות, ולכן אפשר להיות בטוחים שכל קופסא שתרכשו עברה פיקוח הדוק כדי שאתם תקבלו את התוצר הטוב ביותר.
ממש כמו העגבניות הרגילות שכולנו מכירים ונוטים להשתמש בהם, גם לעגבניות מגי יש את היכולת להוות בסיס למגוון רחב של תבשילים, סלטים או מרקים, ואפילו מומלץ להשתמש בהן יותר הרי שהארומה שלהן מפיצה ריח חזק יותר והופכת כל ארוחה לבלתי ניתנת לסירוב! מומלץ מאוד לבשל את העגבניות ולהפוך אותן לרסק מרוכז שלאחר מכן אפשר להפוך לרוטב לפסטה, אורז, פתיתים או כל דבר אחר. אפשר גם לשמור את הרסק שהכנו כדי להשתמש כממרח או כבסיס לתבשילים ריחניים וממכרים אחרים ובכך להרוויח רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון וליקופן במיוחד, אשר נמצאים בריכוז גבוה מאוד בקליפה. עוד דבר טעים במיוחד שאפשר לעשות עם עגבניות מגי, זה לחתוך אותן לעיגולים עבים ולצלות על הגריל, מה שיהיה תוספת נפלאה לבשר או דגים, עם ריח מעושן של 'על-האש' וטעם חזק ומועצם. גם אם לא בא לכם להשקיע יותר מדי אך כן להרוויח את היתרונות הרבים של עגבניות מגי, גם סלט קצוץ או אפילו חתוך גס יכול להיות תוספת קלאסית וטעימה שתסגור את הארוחה בצורה מושלמת.
רעיון קל ונוסף לצריכה קבוע של עגבניות מגי הוא להפוך אותו למיץ! הטעם של העגבניות אמנם מורגש, אך מקבלים גם טעם מעקצץ של טבסקו וסלרי שהופך את המיץ לחוויה שלמה. כל מה שצריך לעשות זה לערבב בבלנדר כמה עגבניות מגי רכות יחד עם תבלינים, סלרי ומעט מעט טבסקו (חשוב לשים לב לכמויות כדי לא להפוך את המיץ לחריף מדי),ולאחר בישול קצר של המיץ, לקרר ולהנות משלוק מרענן של בריאות!
עוד רעיון טעים ביותר, שעגבניות המגי מחמיאות לו במיוחד הוא להכין פסטו עגבניות, שמושלם כמטבל או ממרח, ואידיאלי לאירוח. רק לחתוך קופסא של עגבניות מגי לרבעים, ולייבש אותן בתנור כ4 שעות על חום של 100 מעלות. לאחר מכן, אפשר או לשמור את העגבניות המיובשות בצנצנת אטומה עם שמן זית או לטחון בבלנדר עם בזיליקום טרי, שום וצנוברים או אגוזי מלך. הפסטו יצא טעים וריחני במיוחד בזכות זן העגבניות עם הארומה החזקה, המשולבת עם הריח של הבזיליקום הטרי, מה שיוצר ממרח טעים וריחני שאי אפשר לעמוד בפניו, והופכת את הלחם לסתם תירוץ.
לסיכום, עגבניות מגי הן זן ייחודי בעל אקסטרה טעם וריח שהופכים תבשילים, מרקים וממרחים למעוררי תיאבון וטעימים במיוחד! מעבר לטעם, תוכלו להנות מערכים תזונתיים רבים כמו ויטמין C הקיים בשפע, וכן ליקופן הנותן לעגבנייה את צבעה האדום ומשמש כנוגד חמצון מעולה לגוף שלנו.