קורקינט חשמלי

העולם משתנה, ובקצב מהיר מאוד. דוגמה טובה לכך היא האופן שבו אנחנו מגיעים ממקום למקום ובמיוחד בערים הגדולות: לאופציות המסורתיות – מכוניות פרטיות, תחבורה ציבורית, אופניים והליכה ברגל – התווספה עוד אופציה שהפכה לפופולרית להפליא, והכוונה כמובן היא לקורקינט החשמלי. בגוש דן ניתן לראות קורקינטים חשמליים בכל מקום, וגם בשאר רחבי הארץ ישנם יותר ויותר ישראלים שמגלים את היתרונות של ההתניידות על גבי קורקינט עם מנוע. אם החלטתם להצטרף למגמה, מוזמנים לקרוא את ההמלצות בכתבה זו כדי לדעת איך לבחור קורקינט חשמלי שיספק לכם מקסימום תועלת ונחת.

 

שיכוך זעזועים אפקטיבי

לרכיבה על קורקינט חשמלי יש יתרונות רבים, ובעיקר העובדה שאין יותר פקקים וגם נגמרו חיפושי החנייה המתסכלים. החיסרון הוא שכל מהמורה בכביש או בשביל הייעודי לרוכבים עלולה להיות מורגשת היטב בכל חלק בגוף. אם אתם צפויים לבצע נסיעות רבות יחסית עם הקורקינט, ובדרך כלל כשקונים קורקינט ממונע משתמשים בו לעיתים קרובות, כדאי מאוד לוודא שהוא מצליח לשכך את הזעזועים. המפתח הראשון לכך הוא צמיגי אוויר (ולא צמיגי גומי מלא, שאמנם הם עמידים יותר אבל חוויית הרכיבה הופכת לקשוחה). המפתח השני הוא קפיצים חזקים שסופגים חלק מהוויברציות.

 

בלמים איכותיים

דגש חשוב אפילו יותר הוא הבטיחות. כשרוכבים על קורקינט חשמלי חובה לציית לכל חוקי התנועה ולהיות ערניים מאוד בכל רגע ורגע. בנוסף, נדרשים בלמים באיכות גבוהה. הסוג המומלץ הוא בלמים הידראוליים שמבטיחים עצירה מדויקת יותר בהשוואה לאלטרנטיבה הנפוצה, בלמים מכניים. עוד המלצה היא לוודא שישנם שני בלמים, כלומר בלם לכל אחד מהגלגלים.

 

מנגנון קיפול

רוב הקורקינטים החשמליים שוקלים בין 10 ל-20 ק"ג (החוק, אגב, מגביל את המשקל של קורקינט חשמלי ל-30 ק"ג). בהתאם קל בדרך כלל לשאת אותם בידיים במקומות שבהם אסור לרכב עליהם – למשל ברציף בתחנת הרכבת, או כשלוקחים את הקורקינט למשרד. על-מנת להקל עוד יותר על הסחיבה מומלץ לבחור בקורקינט מתקפל וגם לוודא שמנגנון הקיפול פשוט לתפעול ואמין. למעשה, אם אתם מתעתדים לשלב רכיבה על הקורקינט עם נסיעה בתחבורה ציבורית, אופציית הקיפול היא כבר חובה.

 

לאיזו סוללה זקוק קורקינט חשמלי?

הסוללה של הקורקינט החשמלי נבחנת ב-3 פרמטרים: מתח חשמלי שנמדד בוולט, קיבולת שנמדדת באמפר וזמן הטעינה. המתח החשמלי רלוונטי בעיקר כשנדרש כוח רב יחסית, למשל כשצפויה רכיבה בעלייה לעיתים קרובות. במקרים אלה כדאי להעדיף סוללת 48 וולט על פני הדגמים הצנועים יותר של 36 וולט או 24 וולט.

 

הקיבולת של הסוללה קובעת מהו טווח הנסיעה המקסימלי בין הטענה להטענה. יש סוללות של 8 אמפר ויש גם סוללות עם קיבולת כפולה (ומן הסתם יקרות יותר). הכלל הבסיסי הוא ששימוש אינטנסיבי מצדיק בחירת קורקינט חשמלי עם סוללה חזקה, אבל לשימוש צנוע יותר יתאימו גם סוללות לכאורה "חלשות".

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר