בכתבה הבאה, תמצאו כל מה שרציתם לדעת על בישול קטניות וגם כמה טיפים מומלצים.
הכתבה בשיתוף עם א.ג.מ – סיטונאי מזון.
אם זוהי הפעם הראשונה שאתם מבשלים קטניות, תנו לנו להרגיע אתכם שמדובר על תהליך פשוט במיוחד. מה עליכם לעשות?
-בשלב הראשון, עליכם להשרות את הקטניות. יש לשים אותן בקערה, בקופסה גדולה או בסיר ולמלא במים. אם מדובר על קטניות מסוג עדשים ומש, מספיק להשרות אותן רק שעתיים או שלוש שעות. אם מדובר על קטניות אחרות, יש להשרות 8 עד 12 שעות.
-בשלב השני, יש לשפוך את הקטניות למסננת ולשטוף היטב תחת מי זורמים.
-בשלב השלישי, יש לבשל את הקטניות. שמים את הקטניות בסיר וממלאים בהמון מים. לאחר מכן, יש להביא לרתיחה. כאשר יש רתיחה, יש להנמיך את האש ולבשל עד התרככות. במידה וראיתם שהמים מתאדים, יש להוסיף עוד מים. אם מדובר על קטניות מסוג עדשים ומש, ייקח להן 30 דקות להתרכך. אם מדובר על קטניות גדולות יותר, ייקח להן שעה או שעתיים להתרכך.
להלן הטיפים שלנו:
-מומלץ להחזיק קטניות מבושלות קפואות. כך תוכלו ישר להקפיץ אותן במחבת או להוסיף לתבשיל (וזאת בלי הצורך להשרות, לסנן ולבשל).
-מומלץ להכין מראש כמות גדולה של קטניות. לאחר מכן, יש לסנן, לשטוף ולהקפיא בקופסאות.
כך הקטניות יהיו זמינות עבורכם מתי שרק תרצו.
-מומלץ להחזיק קופסאות שימורים של קטניות. הן מצוינות לטיולים ואפילו אחרי יום עבודה ארוך. לדוגמה, אפשר לרכוש קופסת שימורים של גרגירי חומוס ולשים בסלט או אפילו ברוטב עגבניות.
-מומלץ להחזיק גם טופו ושבבי סויה. אפשר לאכול אותם ללא הכנות מיוחדות. שבבי סויה אפשר לשמור במשך חודשים רבים. על כן, מומלץ להחזיק אותם בארון המטבח.
-מומלץ להחזיק שקית של עדשים כתומות. הן מתבשלות מהר מאוד ואפשר להכין מהן ממרח מצוין או מרק.
-מומלץ להחזיק קמח חומוס או קמח עדשים. אפשר להכין מהם חביתות טעימות.
זכרו שעם הזמן וככל שתרבו באכילת קטניות, כך גם הגוף יתרגל אליהם ותהליך העיכול יעשה
הרבה יותר קל. במידה ואתם חדשים בעולם הקטניות, נמליץ לכם לשלב בתפריט שלכם, כמות של חצי כוס קטניות ועם הזמן להעלות אותה. להלן עוד כמה טיפים:
-השריה וגם הנבטה יכולות להקל על תהליך העיכול.
-עדשים ומש הן קטניות שקלות לעיכול וגם גם הטופו.
-מומלץ להוסיף סודה לשתייה למי הבישול של החומוס והשעועית. הדבר יגרום לקיצור הבישול וגם יקל על תהליך העיכול של הקטניות.
להלן מתכון לחומוס מעדשים כתומות:
המרכיבים הם: 1 כוס עדשים כתומות, 3 כוסות מים רותחים, 1 שן שום, 1 לימון, 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה: יש לבשל את העדשים במים רותחים בסיר מכוסה כ-15 עד 20 דקות. יש לבדוק שהעדשים התרככו והמים נספגו. לאחר מכן, יש לסנן את העדשים המבושלות ולטחון עם שאר המרכיבים. יש לצנן ולהגיש.