חולצות עם הדפס מיוצרות בשתי דרכים שונות. אפשר ליצור חולצות עם הדפס על ידי שימוש בבד עם הדפס. כלומר הבד מודפס בדרך כלשהי. איך בד מודפס? לעתים כמו הדפסת חולצות באמצעות רשת.
הבד מתקדם באמצע מסוע ורשתות שטוחות או עגולות מדפיסות את הבד. כלומר הבד אחרי יבוש יוצא מודפס. מהבד המודפס אפשר ליצור חולצה מודפסת. אבל יש דרך אחרת חולצות עם הדפס. שאותו הדפס מוסף אחרי שיש כבר חולצה חיה ונושמת. לא מדובר על הדפסה אלא הדבקה. איך מקדמים זאת. אז כך יש חולצה יש הדפסה שמיועדת להעברה ובאמצעות חום ולחץ יוצרים חולצה עם הדפס. ההבדל בין חולצה זו לבין חולצה מבד מודפס. בחולצה זו אנו יודעים בדיוק איפה למקם את ההדפסה להבדיל מחולצה שמיוצרת מבד מודפס. מידע נוסף כאן
כי בתכלס בשני המקרים מדובר על חולצה שזוכה לאותו יחס. כלומר לסוג כלשהו של הדפסה.
לא כ"כ משנה אם מדובר על הדפסה ישירה כלומר לוקחים רשת מניחים על החולצה ואז מורחים צבע
לעתים יותר מצבע אחד. או לוקחים חולצה במקרה של חולצה עם הדפס. מצמידים לאותה חולצה הדפס שנוצר מבעוד מועד. הצמדת ההדפס נעשית כמקובל בחום ובלחץ באמצעות מכשיר הפְרְס.
השיטה הראשונה המוכרת כבר עשרות שנים לפני שעולם המחשב השתלט על כל עולם ההדפסה הלא ישירה. הייתה שיטת להדפיס על סוג של נייר פרגמנט או נייר ייעודי אחר שהתאים להדפסה פלסטיסול על אותו נייר כתחנת ביניים עד שיגיע לחולצה. למה זה נעשה? כלומר למה לא הדפיסו ישירות על החולצה? אז כך נניח יש מחסן כלשהו עם 200 חולצות אז נדפיס כל אחת מהחולצות. תמיד יהיה לקוח שירצה הדפסה אחרת על צבע חולצה אחרת או גודל חולצה אחרת או סוג חולצה אחרת. כלומר כל עולם הדפסת הטרנספר התחיל בשיטה לניהול מלאי נכון. נניח יש לך אלף דגמים של הדפסות ואין לך 1000 חולצות במלאי. אז יכולת להתחיל לעבוד כלומר להתאים לכל לקוח מדבקה של פלסטיסול שבה הוא מדפדף בין המדבקות כמו בספר תמונות עד שהוא (הלקוח) מתביית על תמונה כלשהי. השיטות האחרות להדפסה לא ישירה על חולצות. הם מגוונות אבל בבסיסן כל השיטות מבוססות על יצירת הדפס ללא רשת אלא באמצעות המחשב ואז על הדפסה על מצע כלשהו ובהמשך העברת ההדפס לחולצה או לכובע או למכנסיים.
הדפסות לא ישירות כלומר טרנספר יש יותר ככל שהזמן עובר מפתחים עוד שיטות. בכל מקרה השיטות העיקריות
קרדיט תמונה FREEPIK