כפי שאתם בוודאי יודעים, בלוני הגז מגיעים בגדלים שונים – החל בבלונים הגדולים ביותר לצריכה ביתית של 48 ק"ג, ועד למיכלים הגז הקטנים ביותר שמשמשים לגזיות. בשורות הבאות נסקור את סוגי הבלונים הגדולים, הקטנים והבינוניים על יתרונותיהם וחסרונותיהם.
קרדיט תמונה: FREEPIK
כאמור, בלון גז 48 קג הוא הגדול ביותר לצריכה ביתית. יתרונו הבולט הוא כמובן הגודל שמאפשר תכיפות החלפה נמוכה בהרבה ביחס לאפשרויות אחרות. למעשה, משפחה ממוצעת בישראל יכולה שלא לסיים בלון כזה גם בשנה או בשנה וחצי. עם זאת, בגודלו של הבלון טמון גם חסרונו, שכן לא בכל מקום ניתן להציב אותו, ומסיבה זו הוא משמש במיוחד עבור בניינים משותפים ומזין צרכני גז של כמה משפחות. לצידו של הבלון הזה קיים גם בלון גז 12 ק"ג שהוא הנפוץ ביותר בבתים פרטיות ולדירות יחידות. כפי שניתן להבין, הוא בעל נפח קטן פי 4 משל בלון 48 ק"ג גז, אך בהחלט יכול להספיק לשלושה או ארבעה חודשים למשפחה ממוצעת, מה עוד שאפשר שיהיו שני בלונים וכך כשהאחד נגמר מחליפים לשני ומזמינים חדש.
בקטגוריית הבלונים הבינוניים ניתן למצוא בלון של 2.5 ושל 5 ק"ג גז. בדרך כלל בלונים אלו לא משמשים לצריכה הביתית השוטפת מפאת גודלם, אם כי קיימים מצבים שבהם אין אפשרות להציב בלון גדול – ואז הם נכנסים לתמונה. היתרון שלהם מתבטא במיוחד עבור מי שיש לו מנגל על גז בבית, שכן הם מאפשרים ניוד של המנגל לאזורי החצר השונים וגם לחיק הטבע, ובנוסף – הם מצוינים לטיולים בשטח לצורך בישולים בכלל. עם זאת, בלוני 5 ק"ג גדולים פי 2 על כל המשתמע מכך מבחינת זמן העבודה, אבל גם מבחינת היכולת להעמיס אותם אל תא המטען של הרכב.
בלון, או ליתר דיוק – מיכל גז קטן, הוא מוצר שנועד לגזיות המשמעות לטיול, לעבודה ולבישולים בשטח. גודלם של בלונים אלו יכול להתחיל ב- 190 גרם גז בערך ולעלות עד ל- 490 גרם גז. הם נבדלים זה מזה גם בדרך החיבור, למשל בלונים המתאימים לניקוב שהינם הזולים ביותר אך לא ניתן לנתקם, מיכלי הברגה שאפשר לנתק ולשאת בנפרד מראש הגזיה, ובלוני הבקבוק לכירות הניידות שמקנות יציבות בשטח אך תופסות יותר מקום. אז היתרון של מיכלים קטנים הוא כמובן הקומפקטיות שלהם, המתאימה למשל למי שיוצא לטיול רגלי, ומאידך החיסרון הוא זמן העבודה הקצר יחסית שלרוב לא מתאים לבישולים ממושכים.