פתרונות תאורה לגינה הביתית

הכיף האמיתי, לאחר שמעצבים גינה ביתית, הוא לשבת בה ולארח משפחה וחברים לארוחות, מנגל וסתם ישיבות. כדי שהדבר יתאפשר לאורך כל שעות היום, יש לתכנן מראש את התאורה כאשר מחשיך בחוץ. התאורה, מעבר לכך שמאפשרת התנהלות בתוך הגינה, היא כשלעצמה אמצעי דקורטיבי ומאפשרת להדגיש ולטשטש חלקים מסוימים בגינה. שימוש נכון בתאורה יכול לאפשר מעין עיצוב מחדש של הגינה וזאת ע"י הדגשת פינות נסתרות, הארת אלמנטים בחלל, עמעום והחשכה של אזורים פחות רצויים, ומשחקים של צבע לצמחיה. חשוב לשים לב לכמה דגשים בעת תכנון הגינה לטיפים שיעזרו לכם בבחירת תאורה לגינה.

 

קטגוריות של סוגי תאורה לגינה 

 

  • תאורת נוי - מטרתה של תאורת נוי הוא יצירת אווירה והדגשה או עמעום של נקודות מסוימות או אלמנטים המוצבים בגינה.  ישנם מגוון של גופי תאורה שיכולים להתאים לתאורת נוי, למשל גופים גדולים בעלי נוכחות שמהווים בעצמם אלמנט דקורטיבי בעיצוב, או לחילופין גופי תאורה נסתרים שאפשר להבחין רק באור שהם מפיצים. 
     
  • תאורת הצפה - נועדה להציף אזורים מסוימים באור חזק והיא מתאימה להארת נקודות פונקציונליות בגינה כגון בריכה, רהיט גינה קישוטי, שבילים, פינות גן או פינת אוכל.  השימוש בתאורת הצפה נעשה באמצעות הצבה של גופי תאורה עוצמתיים במטרה להאיר שטחים נרחבים במיוחד. בשל עוצמתה הגבוהה, תאורה מסוג זה מצריכה אנרגיה רבה ולכן היא מתאימה מאוד לטכנולוגיית LED הנחשבת חסכונית ועמידה. 

  • תאורת מבנה - ייעודה של תאורת המבנה הוא להאיר חיצונית את מבנה המגורים, ולהדגיש את עיצובו. בעיצוב גינת גג מוסיפים תאורה דקורטיבית למבנה הצמוד וכך הוא הופך ליפה יותר ולמודגש. ישנם גופי תאורה המורכבים על חזית הבניין וישנם כאלה המורכבים על חלקו העליון, על הכותר. החזר האור נעשה מקירות הבית. 

  • תאורה סביבתית - זוהי התאורה המאירה את הכניסה לבית, השבילים, גדרות, מדרגות ואזורי המעבר.  ישנם מגוון של גופי התאורה שיכולים להתאים לכך החל מעמודי תאורה ועד לתאורה צמודת קיר או שקועה בקיר. תאורה זו חשובה מאד בכדי לשמור על בטיחות המשתמשים בגינה בשעות החשיכה. 

כמות וסוג התאורה

בזמן תכנון הצבת התאורה בגינה, ובטרם תרכשו את גופי התאורה, יש להבין מה כמות האור שבה אתם מעוניינים. על מנת לקבוע מה כמות התאורה הנכונה לגינה שלכם, הכפילו את שטח הגינה ב-1.5. לדוגמא, אם יש לכם שטח גינה של 80 מטר מרובע, תתאים לכם תאורה של 120 וואט. מבחינת סוג התאורה מומלץ לבחור בנורות מסוג LED כיוון שהן חסכוניות מאוד בצריכת האנרגיה שלהן לעומת נורות ליבון או הלוגן 

בנוסף כדאי מאד להוסיף דימר (עמעם) עבור גוף התאורה שיאיר את פינת האוכל. זאת כיוון שתרצו להאיר אותו בתאורה חזקה כשאתם לא יושבים שם, אך כשתשבו לאכול לא תרצו להסתנוור ע"י אור חזק. 

 

טיפים נוספים לבחירת תאורה לגינה:

  • העדיפו ריבוי מקורות תאורה חלשים על פני מעט גופי תאורה חזקים.

  • תכננו מראש את מערכת החשמל באופן שבו תהיה מוסתרת - לרוב מתחת לאדמה. לכן יש להטמינה לפני שתילת הצמחים ועיצוב הגינה.

  • תכננו את מערכת החשמל כך שתוכלו להדליק בכל פעם קטגוריה מסוימת של תאורה ולא את כל התאורה ביחד. כך תהיינה לכם מספר אפשרויות שיגוונו את אפשרויות התאורה בגינה. 

  • מקמו את לוח החשמל מומלץ באופן מוסתר על מנת להגן עליו מפגעי מזג האוויר ומטעמי בטיחות. 

  • בעת רכישת גופי התאורה שימו לב לאיכות החומרים ולרמת המוגנות שלהם. 

  • תחזקו ונקו את גופי התאורה בגינתכם אחת למספר חודשים, וזאת כיוון שהם חשופים לפגעי מזג האוויר. 

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ