מתכון קל להכנה וטעים מאוד! מעולם לא ניסיתם? בהחלט שווה ניסוי
פעם ראשונה שנתקלתי במשהו דומה לזה היה בטיול בארה"ב במסעדה שמוכרת מאכלים מסורתיים וביתיים
זה הכי קרוב שהגעתי למה שאכלתי ולטעמי יצא מושלם
חומרים:
1 כוס מים
2 כוסות חלב
2 כפיות חמאה
¼ כפית מלח
חצי כוס קמח סולת
1 כף סוכר לבן
חופן אגוזים קצוצים דק דק – אני אוהבת לשים שילוב של פקאן ואגוזי מלך
1 גזר
אופן ההכנה:
בסיר קטן מערבבים חלב, מים, חמאה ומלח
מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עדין על אש בינונית-גבוהה.
מסירים מהאש.
מוסיפים פנימה קמח סולת בזרם קבוע תוך טריפה מתמדת כדי להימנע מהיווצרות גושים.
מחזירים את הסיר בחזרה על אש בינונית; מערבבים עם מטרפה ידנית כ-2 דקות עד שהדייסה מגיעה לרתיחה
מנמיכים את האש לאש נמוכה, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהדייסה מסמיכה, זה לוקח כ-20 דקות
מורידים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה את הסוכר וכפית מהאגוזים הקצוצים.
הניחו לדייסה לנוח כ 5 דקות לפני ההגשה
הוסיפו מעל אגוזים קצוצים דק לפי הטעם
גרדו מעל הדייסה בפומפיה דקה גזר
הגישו ובתיאבון
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|