תהליך חיטוי וטיהור מאגרי מים הוא תהליך מסובך. זה כולל מספר שלבים שנועדו במיוחד להרוג את כל המיקרואורגניזמים המזיקים במים. שלב אחד כזה הוא תהליך ההכלרה, שבו מוסיפים כלור למים על מנת להרוג כל חיידק או מיקרואורגניזמים אחרים שעלולים להימצא. במקרים מסוימים, ניתן להשתמש בכלור דו חמצני במקום גז כלור, שכן נמצא כי הוא יעיל יותר בהריגת חיידקים מקודמו. שלב נוסף כרוך בשימוש באור אולטרה סגול או בגז אוזון על מנת לפרק כל תרכובות אורגניות כגון אצות או חומר צמחי העשויים להימצא במים. זה גם יכול לעזור להסיר כל טעם וריחות לא נעימים מהמים לפני שהם נצרכים על ידי בני אדם. לבסוף, ישנם שלבים הכוללים הוצאת חלקיקים מרחפים מהמים לפני שהם נכנסים למיכלי אגירה למאכל אדם. זה מקטין את הסיכון לזיהום ממקורות אחרים ומבטיח שאנשים ששותים את זה מטוהרים
מים הם אחד המשאבים החיוניים ביותר לחיים. משמעות הדבר היא שחיוני לשמור אותו נקי ובטוח. המים שאנו שותים, מבשלים איתם ומתרחצים בהם לא צריכים להיות מזוהמים בחומרים מזיקים כלשהם. ארגון הבריאות העולמי (WHO) מגדיר מים כמשאב "ניתן לשתייה" אם הם "נקיים מספיק לשימוש ללא סיכון של מחלות או מוות ממחלות הנגרמות על ידי חיידקים, וירוסים או טפילים". מאגרי מים הם חלק חשוב בתהליך קבלת מי שתייה בטוחים לאנשים ברחבי העולם. מאגרים אלו נוצרים על ידי סגירת נהרות ואגירת מים מתוקים לשימוש מאוחר יותר. הם יכולים להיווצר גם על ידי קידוח בארות עמוקות לתוך אקוויפרים תת קרקעיים האוגרים מים מתוקים בלחץ. המזהמים הנפוצים ביותר במאגרים אלו הם חומרים אורגניים מצמחים או בעלי חיים שמתו במאגר או נשטפו למאגר מאזורי יבשה סמוכים. רוצים לבצע חיטוי למאגר מים? הכירו את חברת טמ"מ - חיטוי וטיהור מאגרי מים.
מים הם משאב נדיר ובמקומות רבים בעולם, לא תמיד קל לגשת למי שתייה נקיים. אחד הפתרונות לבעיה זו הוא חיטוי וטיהור מאגרי המים. מאגר המים הוא מקום שבו נאגרים מים. המים במאגר בדרך כלל מזוהמים ויש צורך לטהר אותם לפני שניתן להשתמש בהם לשתייה. ישנן שלוש דרכים לטהר את המים: חיטוי, סינון והכלרה. חיטוי כרוך בשימוש בכימיקלים כגון כלור או יוד כדי להרוג את כל החיידקים שעלולים להימצא במים. סינון כרוך בהעברת המים דרך מסנן שמסיר מהם חומרים מזיקים כמו לכלוך, חול ומזהמים נוספים. הכלור כרוך בהוספת כלור כדי להרוג את כל החיידקים במים.
מים הם צורך מכריע עבור כל היצורים החיים. המים שאנו שותים, המים שאנו רוחצים בהם והמים המקיימים את כל החיים על פני כדור הארץ. מסיבה זו, חשוב לוודא שהמים שאנו צורכים נקיים ובטוחים. תהליך החיטוי והטיהור של מאגרים קיים מאז סוף המאה ה-19. הוא הוצג לראשונה בפריז בשנת 1859 עם בניית מאגר מים לאספקת מי שתייה לאוכלוסייתו. תהליך זה כולל הפחתה או סילוק של זיהום מיקרוביאלי באמצעות טיפול כימי או שיטות סינון פיזיקליות כגון רתיחה או חשיפה לאור אולטרה סגול. בשנים האחרונות פותחו טכנולוגיות חדשות לחיטוי וטיהור מאגרים אשר שיפרו את יכולתנו לספק מי שתייה נקיים לאוכלוסיות ברחבי העולם. דוגמה אחת כזו היא טיפול בגז אוזון שניתן להשתמש בו בקנה מידה גדול כדי לטפל בכמויות גדולות של מים מזוהמים במהירות וביעילות.