ישנם הרבה אלמנטים שקיימים על פני כדור הארץ ולחלקם יש סיפורים מרתקים מאחורי הגילוי שלהם. מאמר זה יספק לכם מידע על היסודות הכימיים הפופולריים ביותר והטבלה המחזורית אשר מרכזת בתוכה את כל היסודות.
הטבלה המחזורית היא אחד הכלים המדעיים החשובים ביותר המשמשים לארגון כל החומרים הידועים לקטגוריות על סמך הרכב היסודות שלהם. זוהי רשימה של יסודות כימיים טבעיים אשר מסודרים לפי מספר אטומי. לכל יסוד יש מספר אטומי מסוים, שונה מזה של כל יסוד אחר. הטבלה המחזורית מחולקת לעמודות וריבועים ומציגה את כל היסודות אשר קיימים על פני כדור הארץ. מפתח הטבלה המחזורית של היסודות היה כימאי רוסי בשם דמיטרי מנדלייב, אשר בנה אותה כבר בשנת 1869.
היסודות הכימיים הפופולריים ביותר הם מימן, פחמן, חנקן, חמצן, גופרית, ברזל, נחושת, אבץ, כספית, כלור ויוד. מבין כל היסודות הקיימים, מימן נחשב ליסוד הנפוץ ביותר ביקום והוא נמצא בכל צורות החומר. יסוד ייחודי זה מהווה נושא מרכזי לתיאוריות רבות ברחבי העולם כי אפשר למצוא אותו בכל מקום. כלור הוא היסוד השני בשכיחותו ביקום. ניתן למצוא אותו במים ובאדמה. התכונות הכימיות שלו הופכות אותו לשימושי לייצור מוצרים רבים כגון חומרי הדברה, אקונומיקה וגומי.
התרכובות הכימיות הנפוצות ביותר הן מים, מימן גופרתי ומתאן. מים נחשבים לרוב לתרכובת כימית מכיוון שהם מכילים אטום של מימן ואחד של חמצן; ניתן למצוא שני אטומים אלו בתרכובות אחרות כגון חומצה גופרתית, בעלת יוני H2SO4, או יון הידרוקסיד עם יוני OH-. מימן גופרתי נחשב גם לתרכובת כימית מכיוון שיש לו שני אטומי מימן ואטום גופרית אחד קשורים לאטום מרכזי של חנקן. השילוב של שני האטומים הללו יוצר את התרכובת הכימית, המכונה H2S. למתאן יש ארבעה אטומי מימן ואטום פחמן אחד המחוברים לאטום מרכזי של חנקן; הסדר זה יוצר CH4. כך מחושבים היסודות הכימיים יחד ויוצרים תרכובות של חומרים אחרים אשר מוכרים לכולנו היום ומהווים חלק בלתי נפרד מחיינו, גופנו והעולם בו אנו חיים.