כמו רבים אחרים, גם אני שמעתי על פיצת הכנאפה החדשה של פיצה האט והבנתי שקורה כאן משהו אחר לגמרי. מי חשב שניתן ליצור חיבור בין שני מאכלים שהם עולם ומלואו – הפיצה והכנאפה? כדי שלא אצטרך לקבל את ההחלטה הקשה ולבחור באחת מבין השתיים, עשיתי את המעשה המתבקש והזמנתי את הפיצה-כנאפה של הרשת, כשמשהו בי ממש מקווה שהבצק העבה והמפורסם לא הוחלף במשהו אחר.
את המשלוח הזמנתי מסניף פיצה האט רחובות, ואם אפשר לפרגן אז למה לא – המשלוח הגיע מהר, והפיצה הייתה חמה בדיוק כמו שאנחנו רוצים לקבל את הכנאפה שלנו, כשהגבינות נמתחות. כנראה שהם יודעים מה הם עושים. זאת גם ההזדמנות לספר שמי שהגה את המנה הזאת הוא סמנכ"ל המכירות של הרשת, גלעד ונטורה שהתחיל את דרכו כטבח ברשת.
כשהחזקתי את מגש הפיצה בידיים שלי כבר הרחתי משהו מעניין. מצד אחד, ריח הבצק המפורסם של הרשת, עם השמן והשמרים, ומצד שני – ריח מתקתק שמתפשט באוויר. אחרי חוש הריח, גם חוש הראייה לא התאכזב. אכן, הפיצה-כנאפה נראית מעולה, שחומה במידה הרצויה בחלק העליון, בצורה שחושפת את הלבה הלבנה של הגבינות שמתחת. התקווה שלי התממשה – בדיוק כמו בתמונות, הבסיס של פיצת הכנאפה הוא בצק עבה – עננים במרכז, קריספיות בקצוות, או במילים אחרות – סוד הקסם של הרשת.
אבל עם כל הכבוד לריח ולמראה, הרי התכנסנו בשביל הטעם. הפיצה מעוטרת, כמתבקש מכנאפה, בשערות של קדאיף שהפכו לקריספיות בדיוק במידה המתבקשת, והן מונחות בצורה זרוקה וטבעית על תערובת סוערת של גבינות ייחודיות ויחסית ניטרליות בטעמן, מה שמאפשר להשתמש בהן למאכל מתוק בצורה מאוזנת. חגיגת הגבינות הזאת נחה לה על הבצק העבה והמפורסם של הרשת, שדבר אחד לא נפקד ממנו אף פעם – השומניות שהוא משאיר על האצבעות. אבל בואו, לא הזמנו סלט, ואפילו לא פיצה. הזמנו כנאפה-פיצה. יש דברים שהם חלק בלתי נפרד מהכיף, ולכן הם כל כך כיפיים.
על פיצת הכנאפה נשפכו מים מסוכרים כדי להעניק לה את טעמה המתוק, ובניגוד לכנאפה רבים שכבר יצא לי לטעום, מי שיצק את מי הסוכר לא הגזים, ובכך למעשה נתן לנו את האפשרות ליהנות מעוד ביס ועוד ביס מבלי להרגיש את המתיקות מעקצצת בגרון בצורה לא נעימה. לכך אפשר להוסיף את העובדה שהבצק של פיצת הכנאפה לא עבר שינוי במתכון, והמליחות הטבעית והמעטה שלו תורמת לאיזון שאנחנו משתוקקים לקבל כשאנחנו אוכלים כנאפה, ובכלל קינוחים מתוקים.
הסתפקתי בשלושה משולשים, שהגודל שלהם הוא כגודל המשולשים הסטנדרטיים של הפיצה הרגילה, וזה סיפק את הצורך שהיה לי במשהו מתוק, ועל הדרך גם השביע בזכות הבצק. עבור מי שרוצה לחמם את הפיצה ביום שלמחרת – מומלץ לעשות זאת בתנור כדי להשיב לקדאיף את הקריספיות שלו.
לסיכום, פיצת הכנאפה של רשת האט היא פיצה ייחודית ומעניינת, וגם טעימה מאוד. עם זאת, מי שרוצה כנאפה אמיתי, מומלץ לו לבחור באפשרות של כנאפה אותנטית, ולעומת זאת מי שמעוניין בפיצה בדיוק כמו בספרים – כמובן שעדיף לו להזמין את הפיצה הרגילה והאהובה. אך מי שמחפש חוויה קולינרית, מסתקרן משילובים, או מעוניין בקינוח מתוק אך שונה מהקינוחים הרגילים והבנאליים – שיזמין את פיצת הכנאפה של הרשת עוד היום.