בעת תכנון אירוע חתונה בחורף, יש לא מעט נקודות שצריך לעבור עליהן, לבחון ולקבל החלטות לגביהן. בין הנקודות, אפשר למצוא דברים משמעותיים כמו בחירת אולם מתאים, קונספט, עיצוב אירוע וכן דברים אחרים, שייתכן וייחשבו פחות משמעותיים בעיניי זוגות מסוימים. אחת הנקודות שצריך לבחור בכל אירוע מסוג זה ובפרט בחורף, אילו עוגות חתונה אפשר להזמין לאירוע.
בחירת עוגה לחתונה היא לא החלטה פשוטה. מעבר לעובדה שקיים היצע גדול מאוד של אנשי מקצוע ועוגות שהם יודעים לאפות, להכין ולעצב, הרי שצריך למצוא עוגות מתאימות גם על פי סוג האירוע, גם על פי סוג ואופי האורחים המוזמנים עליו, וכאמור, גם על פי המועד בו נערך האירוע.
כפי שנוכל לראות בהמשך המאמר, קיים הבדל בין עוגות קיץ לעוגות חורף. לא תמיד אנחנו עדים לו, אך הוא קיים. לכן חשוב לדעת אילו עוגות יכולות להתאים לאירוע שנערך בתקופת החורף, וחשוב לדעת כיצד לבחור את העוגה הספציפית לאירוע שלנו.
לפני שנציג ונסביר, חשוב לומר, בשביל לבחור את העוגה הרלוונטית ביותר עבורנו יש לקחת זמן לבדוק מה יש בשוק, מה יכול להתאים לאירוע שלנו, וכמובן מה יכול להתאים לנו מבחינת תקציב. כך נוכל לעשות תהליך בחירה מדויק ולא נצטרך לבחור עוגה ברגע האחרון ולהתמודד עם אילוצים שונים.
לכאורה, בכל מה שקשור לתחום העוגות אנחנו לא נזהה הבדלים משמעותיים כמו שיש בתחומי מזון אחרים, ובכל זאת, אפשר למצוא הבדלים מסוימים שמשפיעים גם על הבחירה שלנו בעוגה לחתונה.
הבדל ראשון, עוגות חורף אמורות להתאים לתקופה מבחינת אופי ההכנה, אופי האחסון ואופי השימוש בהן. למשל, סביר להניח שבעוגות חורף לא נשתמש בגלידות או במרכיבים אחרים שנפוצים יותר בקיץ. אנחנו לא נשתמש בהכרח בשיטות אחסון המתאימות לתקופה זו.
הבדל שני, עוגות חתונה בחורף לא יכילו פירות או מרכיבים אחרים שבלתי אפשרי או קשה להשיג אותם בעונה זו. לכן, הרבה יותר סביר להזמין עוגת תפוחים מאשר עוגת שזיפים. זאת למרות שאפשר למצוא היום אופציות מתאימות, לא בטוח שהן משתלמות מבחינת המחיר.
הבדל שלישי, שיטת העיצוב צריכה להיות מתאימה לחורף, זאת על מנת שאנחנו נוכל להציג את העוגה בפני האורחים בשלמותה ויהיה אפשר ליהנות מהעיצוב הייחודי שלה. כאן דווקא יש יתרון מסוים לעוגות חורף ולו בגלל שבתקופה זו, פחות חם ויבש, אז העיצובים יכולים להישמר יותר זמן.
הבדל רביעי, באופן טבעי בחורף הרבה יותר נהוג "להתכנס" ולחפש את החמימות. זה נכון גם לגבי עוגות ומזון בכלל. הרבה פעמים נהוג להכין מאכלים הרבה יותר כבדים, הרבה יותר מורכבים, וגם הרבה יותר חמימים ומתאימים לתקופה זו.
בראש ובראשונה, אנחנו צריכים לבחון מה יכולים להציע לנו מומחים בתחום. יש לבדוק קטלוגים ולראות איזה סוג עוגות הם מספקים, אילו מרכיבים הן כוללות ואילו עיצובים יש להן.
שנית, יש לבחור עוגה שיכולה להתאים לכלל האורחים. כלומר, לא להשתמש במרכיבים אלרגניים, לא להשתמש במרכיבים יותר מדי מתוחכמים שהאורחים לא ייהנו מהם בהכרח, רצוי לפנות למכנה המשותף הרחב ביותר.
שלישית, כאמור, רצוי מאוד לבדוק איך אפשר לאחסן את העוגה באופן שיאפשר לנו לשמור עליה ועל האיכות שלה. יש לבדוק גם, כיצד אנחנו יכולים להציג את העוגה באופן מתאים בשלב בו אנחנו רוצים לעשות זאת, לפני שנרצה לפרוס אותה בפני האורחים שלנו בחתונה.
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|