על פי הערכות קרוב לחמישים אחוז ממשקי הבית בישראל נמצאים במצב של אוברדראפט. קרי, מינוס בבנק. מצב בו ההוצאות גדולות מההכנסות. ברוב המקרים, מדובר על מצב כרוני שמשפחות רבות מתקשות לצאת ממנו. מה שיכול להימנע ממצב כזה הוא מעקב הוצאות.
במאמר זה אנחנו נציג שורה של טיפים לתכנון הוצאות חודשיות בצורה נכונה. אך לפני שנעשה זאת, נסביר מה הנזק שיכול לייצר אוברדראפט זמני או קבוע, ומדוע מעקב הוצאות יכול לשרת אותכם בכל מצב, בין אם אתם רווקים, זוג צעיר או זוג נשוי עם ילדים.
אוברדראפט, כאמור, זה מצב בו יש מינוס בבנק וההכנסות לא מצליחות לכסות אותו. זה מצב שנגרם כתוצאה מעודף הוצאות, בין אם זה בגלל התנהלות כלכלית לא נכונה ובין אם זה בגלל שעלויות הכרחיות אינן עומדות בקו שווה מול ההכנסות של בני המשפחה.
אוברדראפט הוא מצב בעייתי, לא רק בגלל שמדובר במינוס בבנק, דבר שהוא אף פעם לא נעים, אלא גם בגלל שבמצב כזה יש צורך לשלם עמלות גבוהות לבנק, הוא יכול להטיל על בני הזוג איסורים כספיים שונים, ומאוד קשה לצאת ממנו אם לא פועלים נכון מבחינה כלכלית. לכן, מוטב להימנע ממנו כמה שיותר, אפילו אם הכוונה להיכנס למינוס זמני.
הרעיון של מעקב הוצאות הוא לדעת בדיוק כמה אנחנו מוציאים אל מול ההכנסות שלנו, ולהיות כל הזמן עם היד על הדופק בשביל לדעת מה המצב הכלכלי שלנו. כך אנחנו יודעים מתי חרגנו מהסכומים שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו להוציא, ומתי חסכנו מספיק כסף בשביל שנוכל לבזבז קצת.
מעקב הוצאות חייב להתבסס על נתוני אמת, הוא חייב להתבצע באופן עקבי, רציף, רצוי על בסיס שבועי. המעקב צריך לכלול את כל ההוצאות שעשינו, קבועות או מזדמנות, הוצאות במזומן, אשראי או בדרכים אחרות.
בשביל לתכנן נכון את ההוצאות החודשיות שלנו, אנחנו צריכים לדעת 2-3 דברים עיקריים:
ראשית, כמה כסף עומד לרשותנו (כולל כמה כסף אנחנו אמורים להרוויח החודש).
שנית, כמה כסף אנחנו מוציאים באופן קבוע (ארנונה, גז, חשמל, מסים, חינוך וכדומה)
שלישית, אילו הוצאות צפויות לנו השבוע/החודש (טסט, ביטוחים, תיקונים, מתנות וכדומה).
ברגע שאנחנו יודעים את כל הנתונים הנ"ל, אז קל לנו יותר לתכנן את ההוצאות החודשיות שלנו.
טיפ ראשון – כשעושים את החישובים, הקפידו ללכת על הקיצון, לפחות בכל מה שקשור להוצאות. כלומר, לא לעשות הנחות, להיפך, ללכת לנקודה יותר קיצונית, אם חס וחלילה יהיו הוצאות לא צפויות. כך יהיה להם קל יותר להיות מוכנים למצבים לא צפויים. כך תוכלו להשתמש בכסף שלכם בצורה הרבה יותר חכמה.
טיפ שני – אתם מתכננים הוצאות מסוימות, הקפידו לעשות סקר שוק ולבדוק היטב, האם אתם יכולים למצוא את הדבר במחיר זול יותר. אתם יכולים לבדוק גם אם מתאפשר לכם לשלם בתשלומים ולא בתשלום אחד. ייתכן וזה ייקל עליכם כלכלית ולא יגבה מכם עלות נוספת.
טיפ שלישי – הקפידו לצרוך את מה שאתם צריכים ורק אחר כך דברים שאתם רוצים. עם כל הכבוד למותרות ולהנאות בחיים, קודם צריך לקנות מה שצריך ורק אחר כך מה שרוצים.
טיפ רביעי – הקפידו לשים כסף בצד, גם אם זה יגבה מכם מחיר מסוים ולא תוכלו לקנות כל מה שאתם רוצים. זה ישמש בעתיד.
טיפ חמישי – כשאתם מתכננים הוצאות, הקפידו לעדכן את התכנון ולוודא שהכל מדויק, מחושב נכון ומציג נתונים אמינים.
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|