כרוב ממולא(עלים)באורז בסמטי עם כרוב לבן ובצל מקורמל ברוטב עגבניות טבעוני ללא גלוטן:
להכין את מילוי האורז:
להכין כוס אורז בסמטי אני הכנתי במיקרו,
לחלוט במים רותחים עם מעט מלח 300 גרם עלי כרוב לצנן לחתוך לקוביות קטנות,
לרוטב:להכניס לסוטאז 4 בצלים מקורמלים כף מתיבוליות השף הפשוט-ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת משורשים ועשבי תיבול טבעית ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)כף פפריקה חצי כפית פלפל שחור גרוס חצי כפית מלח הימלייה כפית סוכר מעט שבבי צילי יבש גרוס לטגן לפתיחת טעמים 3 דקות,
להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות(400 גרם)100 גרם רסק עגבניות וכוס וחצי מים לבשל על אש קטנה 15 דקות,
להוסיף את הכרוב החלוט והקצוץ לבשל על אש קטנה 10 דקות,
להוסיף את האורז לערבב ולבשל על אש קטנה 5 דקות.
לקחת כרוב גדול ושטוח להוריד עלים לא יפים לחתוך מארבעת הצדדים חיתוך של 1 וחצי ס״מ(נקבל צורת ״ריבוע״)לחתוך לחצי לרוחב(נפריד את החלק התחתון עם הגזע מהחלק העליון על העלים הגדולים),
להרתיח בסיר גדול עם מים ומעט מלח הימלייה להכניס את החלק העליון של הכרוב לחלוט עד ריכוך העלים להוציא ולקרר,
להכין רוטב בסוטאז:קופסת ערבניות מרוסקות(400 גרם) 100 גרם רסק עגבניות כף פפריקה כפית מתיבוליות השף הפשוט-ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת משורשים ועשבי תיבול טבעית ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)רבע כפית פלפל שחור גרוס כפית סוכר חצי כפית מלח הימלייה שתי כוסות מים לבשל על אש קטנה 6 דקות,
לקחת עלה כרוב להניח כף גדושה מהאורז לקפל את הצדדים ולגלגל לסגירה,
להניח מסודר וצפוף בסוטאז בשתי קומות,
לבשל על אש קטנה שעה ובתאבון.
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>