עלי חלמית (חובזה=לחם ערבי) ממולאים באורז בסמטי עם אפונה ובצל מקורמל בניחוח לימון טבעוני ללא גלוטן:
לקטוף 50 ואו יותר עלי חלמית גדולים ללא חורים של מכרסמים,
לחלוט בסיר מים רותחים עם כף מלח ו3 כפות מיץ לימון(לצורך ריכוך וחיטוי) לסנן ולקרר,
להכין את האורז(המילוי):להכין כוס אורז בסמטי(אני הכנתי במיקרו),
להוסיף 4 בצלים מקורמלים כף מתיבוליות השף הפשוט-מלח בצל(מלח ארבעת הבצלים טבעי ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)חצי כפית פלפל שחור גרוס רבע כפית אבקת תימין גרידת לימון מ2 לימונים חצי כפית מלח הימלייה לערבב,
להוסיף קופסת אפונה מסוננת(אפשר 300 גרם אפונה קפואה חלוטה במים רותחים)לערבב,
להכניס למיקרו ל6 דקות לערבב,
לפרוס כל עלה להניח כף מהאורז במרכז לקפל את הצדדים פנימה ולגלגל לצורת סיגר,
להניח בתחתית סיר 3 טבעות לימון בעובי חצי ס״מ,
לסדר בצפיפות את העלים המגולגלים להניח מעל 4 טבעות לימון בעובי חצי ס״מ,
להכין רוטב מכוס מים רותחים כף סילן וכפית מתיבוליות השף הפשוט-מלח בצל(מלח ארבעת הבצלים טבעי ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)לשפוך פנימה,
לבשל על אש קטנה עד אידוי וספיגת הרוטב ובתאבון.
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>