נסיעה בטוחה: כיצד בוחרים ביטוח רכב

 

כיצד בוחרים ביטוח רכבאותיות קטנות וסעיפים נסתרים יכולים להתגלות כצרות גדולות במבחן התוצאה. על מנת שלא תחוו את זה בשעת אמת מול חברת ביטוח הרכב שלכם – הנה משהו שכדאי לקרוא

 

זאב נחמנזון

 

"תוך ארבע שעות לכל המאוחר הגרר יגיע אליך". זה מה שנציגת חברת הגרירה הבטיחה לי. והוא הגיע, אחרי שלוש וחצי שעות, לקיבוץ יסוד המעלה. מרחק של 190 ק"מ מהמקום שבו הרכב שלי שבק חיים, רחוב יסוד המעלה בת"א. למרות שהשארתי כתובת מדויקת, למרות שפעמיים הדגשתי שמדובר בתל אביב. ככה זה כשאין תקשורת ישירה מול הגרר, וככה זה כשלנציגה שמולך אין מושג למה חשוב למלא את הפרטים כולם. נכון, בסופו של דבר זו טעות אנוש, וזה יכול לקרות בכל גוף וחברה. לעומת זאת, סוכנות ביטוח אחראית ורצינית תדע להתמודד עם בעיות מעין אלו ולתקן אותן במהירות, כי שירות יותר חשוב מאותיות קטנות. זו קודם כל אחריות שלי.

 

משלוש יוצא שתיים

על שלושה ביטוחי רכב עומד העולם: ביטוח חובה, ביטוח צד שלישי (צד ג') וביטוח מקיף. על פני הדברים ההבדלים ביניהם פשוטים ונהירים: ביטוח החובה הוא מחייב, בסיסי ומכסה נזקי גוף שנגרמים למעורבים בתאונות דרכים. זהו הביטוח החשוב ביותר, מפני שהכיסוי על פציעות הוא גם קריטי, וגם נושא את העלויות הכבדות ביותר. לרכוש יש תחליף, לבריאות אין. הביטוח הבא הוא צד שלישי, והוא מכסה נזקי רכוש שבעלי הביטוח גרמו לצד אחר בתאונה. אם חלילה נהג פוגע עם רכבו ברכב אחר או אפילו נכנס בחלון ראווה של חנות – פוליסת ביטוח צד ג' אמורה לכסות את הנזקים וההתנהלות הכספית והמשפטית תהיה מול חברת הביטוח. הביטוח המקיף, כולל את כל סעיפי הצד השלישי, ובנוסף מכסה על נזקים שייגרמו לרכב של בעל הפוליסה, כולל אבדן להלכה (טוטאל לוס) וגניבה של הרכב. הרוב הגורף של בעלי הרכבים רוכשים את פוליסת ביטוח החובה, ובנוסף ביטוח צד ג' או מקיף, בהתאם לצרכים ולתקציב.

 

אל תגידו "לא ידעתי"

על ביטוח החובה לא נתעכב כאן. הוא בסיסי וכמעט זהה בין כל חברות הביטוח, גם במרכיבים וגם במחיר שלו. בפוליסות הנלוות מתחיל משחק אחר ותחרותי וכאן חשוב להבין את ההבדלים. מחירי הפוליסות עצמן שונים בין סוכנויות וחברות הביטוח, אבל גם התנאים והמרכיבים אינם זהים וכאן טמון ההבדל המהותי. ככלל פוליסת צד ג' כוללת כיסוי חלקי ולכן תהיה זולה יותר מביטוח מקיף. עם זאת, בגוף הפוליסה יכולים להופיע מרכיבים כמו שירותי גרירה שהם בגדר חובה, ושירותי ביטוח מערכת שמע, שעשויים להופיע כסעיף נפרד עם תשלום נפרד, ולפעמים אין בהם בכלל צורך. גם תנאי השירות האלו משתנים, ואם נחזור לשירותי הגרירה, בחברה אחת זה יכול להסתכם בגרר שיישלח אליכם תוך 4 שעות למקום בו אתם תקועים ויגרור את הרכב למוסך הסדר קרוב, או שיהיה זה נציג של חברת הביטוח, שיגיע אליכם תוך שעה עם רכב חלופי, ישחרר אתכם לדרככם וימתין לגרר ולסיום התהליך במקומכם. לכל דבר כזה יש עלויות שונות, יתרונות וחסרונות.

 

בכל מחיר?

נוסף על הפוליסות, מרכיבים נוספים ניתן לשנות, לבטל ולהתאים לדרישות ולצרכים של כל בעל רכב. כמות הנהגים, גילם וניסיונם מהווים חלק חשוב בתמחור הפוליסה, כך שאם מדובר בנהג יחיד העלות תהיה נמוכה בהרבה מאשר אם יצטרף גם נהג צעיר. אם אותו נהג הוא חייל שמגיע רק בסופי השבוע ניתן לציין זאת גם ולרכוש נספח נקודתי שיחסוך עלויות. אחת הנקודות החשובות ביותר להתייחסות היא גובה ההשתתפות העצמית. במקרה של תאונה, נזק או גניבה של הרכב – חלה על המבוטח בדרך כלל השתתפות עצמית. הגובה שלה משתנה בהתאם לעלות הפוליסה וגם לעבר הביטוחי שלכם. ככל שהוא יהיה "נקי" יותר תקבלו הצעה טובה יותר. התחרות בין החברות כל כך עזה היום, שחלקן מציעות היום ביטוח ללא השתתפות עצמית כלל.

 

זכות הבחירה

אז איך בעצם בוחרים בביטוח הנכון עבורכם? קודם כל בודקים את הצרכים. האם די בביטוח צד ג' או שחשוב לבטח גם את הרכב שלכם מפאת "ביקוש" בקרב גנבי רכב ו/או שווי הרכב ורמת הסיכוי שתהיו אשמים בתאונה. לאחר מכן עורכים השוואה בין שתיים שלוש חברות ביטוח, עומדים על ההבדלים, המחיר והסעיפים הקטנים, קוראים קצת באינטרנט על החברה והשירות שלה, ויוצאים לדרך.

 

תמונה מאתר Shutterstock

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול