בשר הוא חלק מהתרבות שלנו, וחלק משמחת החיים שלנו. לא סתם כולם מתרגשים לפני שהם אוכלים בשר. זה מחזק את הגוף, עוזר לבנות את הדם, ועושה אותנו רגועים יותר. הבשר הוא חלק מהמטבח היהודי מימים ימימה, ולכן אין זה מפתיע למצוא יש מסעדה בשרית בגוש עציון שמציעה מגוון בשרים כשרים למהדרין, ברמה גבוהה, ובטעם ללא תחרות.
בשר חייב להיות טרי, והקפדנות הנדרשת מקבל תמיכה מהעובדה הפשוטה שהמטבח כשר בהשגחה. במילים אחרות, אתם יכולים לאכול בלב שקט ושמח, וליהנות מכל ביס וביס, ומכל מנה מהתפריט. בשר, כאשר הוא נעשה טוב, הוא ארוחת מלכים, וכשהוא מגיע בזמן הנכון ועם הטעמים הנכונים, אפילו מלכים מתרגשים.
מנות בשריות פופולריות
יש מנות ויש מנות, ולמרות שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח, בכל זאת יש קונצנזוס בעם, שלא לומר בעולם. כל חובב בשר ומטבח, אשר טועם את המנות הבאות, חייב יהיה להודות שהן אכן פאר היצירה:
- קבב – קבב, הבשר הצלוי, הוא לא פחות מאומנות. נכון, כל אחד יכול לקחת בשר טחון ולצלות אותו על האש, אבל כדי לעשות את המנה הזו כמו שצריך, ככה שכל ביס מוביל למלמולים נלהבים ולבקשה לעוד מנה, זה כבר לא דבר מובן מאליו. הסוד נשען על 3 אלמנטים – בשר איכותי, תיבול נכון, ומידת עשיה מדויקת. השילוב הזה מייצר קבבים מושלמים, וכשקבב הבית נעשה טוב, הבית נהיה מפורסם.
- מעורב ירושלמי – קלאסיקה במטבח היהודי, תערובת של איברים פנימיים על המחבת או על המנגל, בשילוב בצל ותבלינים, וכשהוא נעשה כמו שצריך, הוא גורם לאנשים להזיל ריר בציפייה לביס הבא. בעוד שישנו וויכוח לגבי מי המציא את המתכון, הרי שאיש לא מתווכח על מקורו, בעיר ירושלים. למרות מכורותיו בבירתינו העתיקה, כיום המאכל נדד לכל רחבי ישראל, ואפשר למצוא אותו גם בתפריט של מסעדה בשרית בגוש עציון, ולא פחות טוב מהירושלמי (ויש שטוענים שאף יותר!).
- שווארמה – אנחנו, הישראלים, כבר כה רגילים לשווארמיות עד כי זה ממש מובן מאליו בעינינו שיש שווארמה בכל מקום. אבל אם תקחו רגע לחשוב על זה, הרי שיש סיבה מדוע אפשר למצוא שווארמה בכל פינת רחוב. כשמאכל נהיה כל כך פופולארי שהוא בכל מקום, בכל עיר וכמעט בכל מדינה, משהו שם כנראה טוב במיוחד. שווארמה שנעשתה טוב היא מנה חלומית, משביעה, ומהנה, שאוכלים עם חיוך, ולרוב גם עם טחינה.
לא על הבשר לבדו
נכון, חובבי בשר אמיתיים יכולים להעביר ארוחה שלמה נטו עם בשר. אבל רובנו, פשוטי העם, אוהבים קצת תוספות בצד, עוד כמה טעמים כדי לשדרג את הארוחה. מסיבה זו התפריט העשיר כולל מגוון רחב של מנות, הרבה מעבר לשלושת הפופולריות שציינו לעיל.
התפריט מציע לכם מגוון מנות עוף, דגים, וכמובן תוספות רבות, מרקים, סלטים, וכל מה שאתם אוהבים ומכירים מהמטבח.