טורטליני הינם כיסוני פסטה ממולאים בצורת צדפים.
זהו אחד מסוגי את הפסטה האהובים בעולם כולו.
ניתן למלא את כיסוני הטורטליני במגוון רחב של מילויים – עם בשר, עם גבינות, עם ירקות – ולהתאים להם רוטב שישבח את טעמם, אך לא יאפיל עליו.
בכתבה זו נסקור בפניכם חמישה מילויים מומלצים לטורטליני.
בתיאבון!
כמה מילים על טורטליני
מקורה של המילה "טורטליני" היא ה"טורטלו" – שהינה עוגה איטלקית.
מקור הטורטליני הוא באיטליה ובעבר נהגו להשתמש בו עבור בשר שנשאר ושלא רצו לזרוק אותו ולכן עטפו אותו בבצק.
כבר בכתבים מהעבר הרחוק ניתן למצוא אזכורים על טורטליני עם מילוי של בשר בקר, ביצה וגבינת פרמזן.
הטורטליני הם כיסוני פסטה בצורה של צדפים שממולאים במילויים שונים, כגון: בשר, גבינה או ירקות.
לגבי הרוטב במנת הטורטליני, העיקרון הוא שהרוטב לא יאפיל על הטעם של המילוי.
לכן, הרטבים האופייניים לסוג פסטה זה הם רטבים על בסיס של חמאה, שמן זית, עגבניות, פטריות וגבינות.
חמישה מילוים מומלצים לכיסוני טורטליני
- טורטליני במילוי ריקוטה וגבינת גורגונזולה ברוטב עגבניות
זוהי אחת המנות הפופולריות של הטורטליני.
במילוי זה משלבים בין גבינת ריקוטה לגבינת גורגונזולה – שטעמה אף משתבח בתוספת של רוטב עגבניות.
- טורטליני במילוי בטטה
מילוי זה מתבסס על אחד ממילויי הירקות המומלצים לטורטליני, הלוא היא הבטטה.
מבשלים בטטה גדולה עד שהיא מתרככת ומומלץ לערבב אותה גם עם גבינת ריקוטה ומעט גבינת פרמזן מגורדת.
מומלץ להגיש עם רוטב שמנת מתוקה ופסטו.
- טורטליני במילוי גבינות
מילוי זה מתבסס רק על סוגי גבינות שונים: גבינת ריקוטה, גבינת עיזים רכה מפוררת וגבינת פרמזן.
מערבבים את כל הגבינות יחד ומוסיפים להן תבלינים, טימין, גרידת לימון ושמן זית.
לרוטב משתמשים בחמאה קרה חתוכה לקוביות, כמה עלי מרווה טריים, זרעים סחוטים של עגבנייה ומעט מים.
- טורטליני פטריות ברוטב 4 גבינות
במילוי זה מתבססים על פטריות קצוצות, בדרך כלל פטריות שמפיניון ו/או פורטבלו.
ממלאים את כיסוני הטורטליני בפטריות הקצוצות ומבשלים אותם.
לטורטליני במילוי פטריות מתאים להכין רוטב גבינות העשוי מגבינת פרמזן, פקורינו, רוקפור ומוצרלה בתוספת שמנת מתוקה או שמנת לבישול.
- טורטליני במילוי בשר ברוטב שמנת
ישנן כמה דרכים לבשל את הבשר כדי למלא בו את הטורטליני.
אחת מהן היא לבשל אותו כמו שמבשלים גולש ורק אחרי שהוא מוכן, לקצוץ או לטחון אותו.
לטורטליני במילוי בשר מתאים מאד להכין רוטב עגבניות, אך ניתן גם להגישו עם רוטב שמנת (למי שלא מקפיד על חוקי הכשרות).