איך בוחרים עוף טרי

עוף מהווה את אחד מחומרי הגלם הפופולאריים ביותר במטבח הישראלי. ניתן למצוא מגוון רחב של מתכונים למנות עוף משובחים אשר ניתן לבשל הן לארוחות יומיומיות, הן לארוחות שבת או חג, הן כאשר מארחים חברים או בני משפחה לארוחה חגיגית יותר או פחות ועוד. ניתן ליצור מאכלים מדהימים בטעמם משילוב של עוף וחומרי גלם שונים, כך שלא פלא שהעוף נוכח ברשימת הקניות של לא מעט ישראלים מדי יום ביום. כמובן שחשוב מאוד לדעת כיצד בוחרים עוף טרי שלם בצורה הטובה ביותר וזאת בכדי שלא יהיה סיכוי כלשהו שתבחרו בעוף לא מספיק טרי או איכותי שגם עלול לסכן את הבריאות שלכם וגם ישפיע על טעם המנה כולה.

 

טיפים לבחירת עוף טרי

הטיפ הראשון הוא כמובן להעדיף תמיד עוף שלם טרי על פני עוף שלם קפוא. חשוב שתדעו כי הרבה יותר קל להתרשם מהמראה של עופות טריים ביחס למראה של עופות קפואים. עוף מקולקל ניתן לזהות בעיקר בהתאם למראה, למרקם שלו ולריח שלו. כל אלה יכולים להראות תקינים לגמרי כאשר מדובר על עוף קפוא, על אף שהוא כלל לא טרי. לכן, בכדי לוודא שאתם רוכשים עוף באמת איכותי וטרי, הקפידו לרכוש רק עופות טריים, כך שתהיה לכם אפשרות להתרשם מהם ולהבין איזה מהם טרי ואיזה מהם לא טרי וכדאי להימנע מלרכוש אותו.

 

הריח של העוף

אחד הטיפים החשובים ביותר שיכולים לסייע לכם להבין האם העוף שאתם רוכשים טרי או לא טרי הוא הריח שלו. לעוף טרי אין כמעט ריח, אולם כאשר מדובר על עוף לא טרי הוא יפיץ ריח חמצמץ וחריף עוצמתי מאוד. כאשר מדובר על עוף מקולקל מאוד ייתכן מאוד שהריח שלו יהיה דומה לריח של אמוניה. אם אתם מריחים ריח לא נעים התרחקו מהעוף המדובר ואל תרכשו אותו. ניתן גם לדווח לגורמים הרלוונטיים על מכירת עופות מקולקלים אשר עלולים לפגוע בבריאות הציבור.

 

סמכו על מראה עיניים

חשוב שתסמכו על מראה עיניים ותבחנו את העוף היטב. כל שינוי חשוד בצבע של העוף עלול להעיד כי הוא מקולקל. עוף טרי יהיה בעל גוון ורדרד בהיר ובעל ברק. החלקים השומניים בעוף טרי יהיו לבנים לגמרי. אם העוף שלכם בעל גוון אפרפר ודהוי או אם הוא ירקרק, זרקו אותו מהר לפח האשפה שכן הוא לא טרי.

 

מרקם וטריות

עוד סימן שכדאי לשים לב אליו הוא המרקם הקפיצי והמוצק יחסית של עופות טריים. אם אתם נוגעים בבשר העוף ואתם מרגישים שאבדה לו תחושת המוצקות או אם הוא דביק, הוא ככל הנראה לא טרי ולא כדאי לכם לרכוש אותו. עוף טרי איכותי יהיה לח וחלק.

לסיכום חשוב לומר שעליכם לבחור מראש בקצבייה או בחנות שבה ידוע כי ניתן למצוא רק עוף טרי ובשר טרי שכדאי לרכוש.

 

 

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול