אובדן שמיעה הוא לצערנו מצב שכיח שמשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם, וכך גם בארץ. למרבה המזל, עם התקדמות הטכנולוגיה של השנים האחרונות, קיימות כיום אפשרויות שונות ומגוונות בכדי לסייע לאנשים עם אובדן שמיעה, ביניהן מכשירי שמיעה מסוגים רבים. מכשירי שמיעה מומלצים ניתן למצוא אצל תדרים מרכז השמיעה.
לפני רכישת מכשירי שמיעה, חשוב מאוד לעבור בדיקת שמיעה עם איש מקצוע מורשה. בדיקת השמיעה תוכל להעריך את היקף וסוג אובדן השמיעה ממנו אתם סובלים ותוכל לעזור לקבוע מהו מכשיר השמיעה המתאים ביותר לצרכים שלכם.
ישנם סוגים שונים של בדיקות שמיעה וניתן לבצע אותן במרפאה או מכון שמיעה ייעודי. יש בדיקות טימפנומטריה, בדיקות רפלקס אקוסטי, בדיקה לאבחון טיניטוס ועוד. לכל אחד תתאים סוג אחר של בדיקה, וזאת בהתאם למצבו, גילו וכדומה.
כשמדובר בבחירת מכשירי שמיעה לילדים או למבוגרים, ישנם גורמים שונים שיש לקחת בחשבון, ביניהם סוג הבעיה, אורח החיים והתקציב הנתון. ישנם שלושה סוגים עיקריים של מכשירי שמיעה. יש מכשיר שמיעה שעונדים מאחורי האוזן ומתאים לאנשים עם אובדן שמיעה קל עד חמור. מדובר במכשירי שמיעה עמידים שיכולים להגיע בגדלים שונים.
סוג מכשיר נוסף הוא מכשיר בתוך האוזן. מכשירים אלה מותאמים אישית כך שיתאימו לתוך האוזן. הם מומלצים לאנשים עם אובדן שמיעה קל עד בינוני והם נוחים במיוחד וגם דיסקרטיים.
הסוג השלישי הוא מקלט בתוך התעלה, שדומה למכשיר שמיעה שעונדים מאחורי האוזן, רק שלו יש רמקול קטן בפנים. סוג זה מתאים לאנשים עם אובדן שמיעה קל עד חמור.
איש מקצוע יוכל להמליץ לכם הכי טוב איזה סוג מכשיר מתאים עבורכם. שימו לב גם שבעת בחירת מכשיר שמיעה, חשוב לקחת בחשבון תכונות שונות כגון הפחתת רעש חיצוני, מיקרופונים מובנים ועוד. תכונות אלו יכולות לשפר את ביצועי מכשירי שמיעה כללית או קופת חולים אחרת. דבר זה יעזור לכם לשמוע בצורה ברורה יותר גם בסביבות האזנה עמוסות.
לבסוף, שימו לב לדרך בה המכשיר עצמו עובד. מכשירי שמיעה נטענים לדוגמה הם נוחים מאוד מאחר וניתן להטעין אותם בלילה לפני שימוש.
עלות מכשירי השמיעה משתנה בהתאם לסוג, לתכונות השונות וליצרנים. הטווח הממוצע נע בין כמה אלפי שקלים לכמה אלפי שקלים לזוג מכשירי שמיעה. עם זאת, גורמים רבים יכולים להשפיע על העלות- על כן חשוב לשים לב לכל הפרטים השונים של הרכישה שלכם. יש קופות חולים שמציעות הנחות ומחירים שונים. מכשירי שמיעה מאוחדת יעלו אחרת מאשר בקופות חולים אחרות.
תחזוקה
כדי להבטיח את זה שמכשירי השמיעה שלכם יפעלו כהלכה, חשוב לשמור עליהם ולתחזק אותם כראוי. דבר זה כולל ניקוי קבוע של המכשירים, החלפת סוללות, הטענה וכדומה. חשוב גם לתזמן בדיקות קבועות עם הרופא האחראי עליכם כדי שיראה שהמכשירים עובדים כראוי ולא מזיקים לכם.
שימו לב גם שלרוב מכשירי השמיעה מצורף גם מדריך כיצד לשמור עליהם ולתחזק אותם. יש לעקוב אחר ההוראות.
רכישת מכשירי שמיעה מצריכה התייחסות לגורמים שונים, לרבות בדיקות שמיעה, סוג המכשיר, תחזוקה שוטפת ועוד. הכי טוב להתייעץ עם רופא מומחה ואז לגשת אל מכון שמתמקד בתחום זה, כגון תדרים מרכז השמיעה. כך תוכלו לשפר את השמיעה שלכם ואת איכות חייכם.