במשך שנים, היה נהוג לחשוב שזה לא חכם ולא נכון להקפיא פירות וירקות. הטענה היתה שיש לאכול אותם טריים, ואם אנחנו נקפיא אותם אזי שנאבד מהטריות, נאבד מהרכיבים התזונתיים שהם מכילים, ולא נוכל להשתמש בהם כפי שאנחנו רוצים. עם השנים הגישה הזאת השתנתה, והיום כל הנושא של הקפאת פירות וירקות הפך להיות מאוד פופולארי.
מעבר לעובדה שאנחנו יכולים לקנות פירות וירקות קפואים, הרי שיש לנו אפשרות גם להקפיא פירות וירקות שאנחנו רוכשים מדי יום או שבוע אצל הירקן או ברשתות שיווק שונות. הקפאת פירות וירקות טומנת בתוכה יתרונות שונים, כל עוד אנחנו עושים זאת בצורה נכונה וזוכרים להשתמש בהם במועד המתאים.
לפני שנסביר למה משתלם לבצע הקפאת פירות וירקות וכמה זמן מומלץ לנו לעשות את זה, חשוב להדגיש, אם אנחנו מחליטים להוציא מהמקפיא פרי או ירק מסוים שהקפאנו ויש לנו ספק אם הוא אכיל עדיין, מוטב לבריאותנו ולבריאות שאר דיירי הבית, שלא יהיה ספק ונזרוק אותם. עדיף שנוותר על האופציה הזאת מאשר שנאכל אוכל מקולקל. לכן גם חשוב לאחסן אותם בצורה נכונה ולהשתמש בהם במועד המתאים.
הקפאה של פירות וירקות טומנת בחובה מספר יתרונות. לפני שנציג אותם, רק נציין שבניגוד למה שחשבנו בעבר, הקפאת פירות וירקות כן מאפשרת לנו לשמור וליהנות מהרכיבים התזונתיים שלהם, הם לא נאבדים כתוצאה מתהליך ההקפאה. כמו כן, ברגע שמוציאים אותם מהמקפיא, עדיין הם נשמרים כמו שהם עד שנוכל להשתמש בהם, קרי עד שיופשרו.
הסיבה הראשונה בגללה משתלם לנו להקפיא פירות וירקות היא שזה מאוד חסכוני. אחת הבעיות הידועות עם פירות וירקות טריים היא שמשך הזמן שאנחנו יכולים לצרוך אותם היא מאוד קצרה. בין אם אנחנו מאחסנים אותם במקרר או בחוץ, אזי שהם מתקלקלים, צוברים עובש ורקבון. לעומת זאת, אם אנחנו בוחרים להקפיא אותם, הרי שהם נשמרים כמו שהם למשך תקופה ארוכה ואנחנו יכולים לעשות בהם הרבה מאוד שימושים. לכן, אין צורך לזרוק אותם וזה מאוד חסכוני עבורנו.
בעיקרון, ההקפאה עוזרת לנו לעצור ולמנוע התפתחות של חיידקים ועובש, ולאפשר שימוש ארוך טווח בפירות וירקות.
הסיבה השנייה, יש לנו אפשרות להשתמש בהם לצרכים שונים, למשל, להכנת שייקים, גלידות, ארטיקים ומאכלים נוספים. זה מאפשר לנו גם להגדיל את היצע האפשרויות, וגם לחסוך כסף על ידי יצור עצמי של פריטים אלו. אנחנו יכולים גם לייצר פריטים המכילים בתוכם מספר מרכיבים, למשל, כמה סוגים של פירות או כמה סוגים של ירקות. דברים שלא בהכרח נוכל למצוא בכל מקום.
הסיבה השלישית היא טכנית. אם אנחנו קונים הרבה מאוד פריטים מפירות או ירקות מסוימים, אשר יהיה הרבה יותר חכם מצידנו להקפיא חלק מהם ולא לאחסן הכל בחלק התחתון של המקרר. זה גם יכול לחסוך לנו מקום לשימושים אחרים שם וגם יאפשר לנו להשתמש בפירות ובירקות הקפואים בעתיד.
לפני שאנחנו ממהרים להקפיא פירות וירקות, עלינו לדעת כיצד לעשות את זה בצורה נכונה. לשם כך, עלינו לדעת כיצד לאחסן אותם בהקפאה, לכמה זמן לעשות זאת, וכמובן אילו פירות וירקות אנחנו יכולים להקפיא. עלינו לקחת בחשבון גם את שטח האחסון שנצטרך לשם כך.
מה ניתן להקפיא: בעיקרון, כל פרי וירק אנחנו יכולים להקפיא. אין שום בעיה מבחינת הרכיבים שלהם או מכל בחינה אחרת. עלינו רק להקפיא לעשות זאת בצורה מסודרת, כך שיהיה אפשר להפשיר אותם אחרי תהליך ההקפאה ולהשתמש בהם בצורה סדירה.
איך מקפיאים בצורה נכונה: אנחנו יכולים להשתמש בקופסאות פלסטיק מותאמות להקפאה. בשביל הנוחות שלנו, יהיה נכון להשתמש בקופסאות שיהיה לנו קל ופשוט לפתוח אחרי שאנחנו מקפיאים. ישנן קופסאות מותאמות לשם כך. חשוב גם לשים לב שאנחנו מקפיאים פירות וירקות בצורה הרמטית, על מנת שיישארו בקופסא.
לכמה זמן אפשר להקפיא: כל פרי וירק ניתן להקפיא למשך תקופות זמן שונות. זה נע בין שלושה חודשים לשנתיים. למשל, בננות אפשר להקפיא לשלושה חודשים, לעומת זאת, אפרסקים או משמשים אפשר להקפיא לשנה וחצי. תותים אפשר להקפיא לשנתיים. חשוב לשים לב לכך, בשביל שהמרקם והטעם יישמרו. ככל שחולף הזמן הטעם משתנה, אך זה לא אומר שאי אפשר לאכול את הפרי או הירק.
אילו פירות וירקות מוטב לא להקפיא: בעיקרון, עדיף לא להקפיא ירקות שיש להם עלים, דוגמא חסה, סלרי וכדומה. כמו כן, ירקות כמו עגבניות, עלולות להיות הרבה יותר רכות אחרי תהליך הפשרה מהקפאה, וצריך לקחת את זה בחשבון.
באיזה מצב אנחנו יכולים להקפיא פירות וירקות: ניתן להקפיא כל פרי וירק שלא עברו תהליך בישול והכנה, וכן אפשר להקפיא אותם אחרי שכבר בישלנו אותם. אסור להקפיא פירות וירקות שהפשרנו אחרי הקפאה, ויש לאכול אותם עד 24 שעות אחרי שהפשרנו אותם.
* מאמר המלצות לשימושכם, בכל מקרה יש להפעיל גם שיקול דעת אישי ולבדוק את איכות הפרי/ירק לפני אכילה.
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|