הונאת אשראי היא אחת מהונאות התשלומים הנפוצות ביותר בשנים האחרונות

הונאת אשראי היא אחת מהונאות התשלומים הנפוצות ביותר בשנים האחרונות והיא מהווה דאגה ממשית הולכת וגבורת מצד בתי עסק שונים העושים שימוש בשירותי סליקה כאלו ואחרים. יחד עם זאת, קיים מספר לא מבוטל של פתרונות סליקה אשר נועדו להפחית את הסיכון ולאפשר לבתי העסק השונים לזהות את ההונאה ולמנוע אותה. בעמוד שלפניכם, תוכלו למצוא מידע כללי על סוגי הונאות האשראי הנפוצות כיום ועל פתרונות סליקה היכולים לסייע גם לכם להתמודד עם הבעיה.

 

הונאות אשראי נפוצות

 

כאשר מדברים על הונאות אשראי, מדברים בדרך כלל על הונאות תשלומים ברשת האינטרנט, כאשר האמצעים להשגת פרטי האשראי כוללים בתוכם מספר הונאות אשראי נפוצות הכוללות:

 

  • הונאות פישינג - סוג של הונאת אשראי במסגרתה המתחזים שולחים הודעות טקסט ו/או מיילים מטעם גופים מוכרים, לרבות, חברות שילוח, בנקים וכדומה, כאשר הבקשה כוללת דרישה להזנת פרטי האשראי.

  • הונאות אתרים מתחזים - בשיטת הונאה זו מוקם אתר אינטרנט ייעודי האמור להתחזות לאתר אינטרנט מוכר, כאשר ההונאה נעשית באמצעות הצעת רכישה אטרקטיבית במסגרתה הלקוח נדרש לבצע את ההזמנה באמצעות הזנת פרטי האשראי.

  • הונאות גניבת זהות - שיטת הונאה זו נחשבת לנפוצה ביותר בתחום הונאות האשראי והיא מבוססת על גישה למידע האישי של אדם מסוים לצורך פתיחת חשבון כרטיס אשראי תחת שמו. בשיטה זו, מבצע העבירה מבצע מספר גדול יחסית של רכישות באמצעות כרטיס האשראי החדש שנפתחת תחת זהותו של אדם אחר, וזאת עוד לפני שהאדם שזהותו נגנבה וחברות האשראי שמים לב לכך.

 

וזאת לצד הונאות אשראי נוספות שכל אחת מהווה דאגה ממשית לכל סוגי העסקים העושים שימוש בשירותי סליקה.

 

מה הם הסיכונים הנלווים להונאות אשראי עבור בתי העסק השונים?

 

בתי עסק המתמודדים עם הונאות אשראי, בין אם מדובר בהונאות המיושמות במסגרת גניבת פרטי אשראי של לקוחותיהם  ובין אם מדובר בשימוש בפרטי אשראי אשר נגנבו לצורך ביצוע עסקאות בבית העסק, עשויים להתמודד עם אובדן הכנסות ופגיעה במוניטין העסקי שלהם. כמו כן, בתי העסק בהם מתבצעות מספר גדול של הונאות אשראי לאורך זמן, עשויים להיתקל באי- אילו קשיים בכל הנוגע לדירוג האשראי שלהם גם במערכת הבנקאית וגם בקרב חברות האשראי.

 

תקן מחייב של חברות וגופים המעניקים שירותי סליקה

 

על מנת להתמודד עם מקרים של הונאות אשראי נקבע תקן בינלאומי מחייב לכלל החברות והגופים העוסקים בתחום פתרונות סליקה. תקן זה ידוע בשם תקן PCI והוא מסווג לשני סוגי תקנים עיקריים:

 

  • תקן PCI DSS - תקן במסגרת נקבעו דרישות האבטחה ממערכות מידע ממוחשבות, לרבות, קופות ממוחשבות או קופות חכמות לבתי העסק השונים, שלמעשה שומרות על פרטי כרטיסי האשראי. תקן זה כולל בתוכו את כל ההיבטים הנדרשים לצורך שמירה על נתוני האשראי והוא מתעדכן אחת למספר חודשים.
  • תקן PCI PED - תקן זה קובע למעשה את דרישות האבטחה הנדרשות ממסופי האשראי הממוחשבים השומרים את נתוני פרטי כרטיסי האשראי. תקן זה מתעדכן אף הוא אחת למספר חודשים.

 

בנוסף לתקן המחייב, עומדת בפני כל בית עסק האפשרות להטמעת מערכת חסימת הונאות אשראי. מערכת זו חוסמת למעשה עסקאות החשודות כהונאה, וזאת בהתאם לכללים השונים הנקבעים על ידי בעל בית העסק עצמו לצורך ניהול ודירוג סיכונים. מערכת זו יכולה למנוע הונאות אשראי בזמן אמת והיא מבוססת על תוכנת למידה ומערכות AI שלמעשה יודעות להצביע על עסקאות החשודות כהונאה.

 

3DS -  אימות עסקאות אשראי

 

דרך נוספת לצרכי התגוננות בפני הונאות אשראי מיושמת באמצעות סטנדרט 3DS שהוא למעשה סטנדרט בינלאומי של חברות האשראי בכל רחבי העולם. סטנדרט זה מאפשר למחזיקי כרטיס האשראי לבצע אימות דו שלמי לצורך השלמת העסקה המקוונת אותה הוא מבצע באמצעות כרטיס האשראי, כאשר למכשיר הטלפון שלו נשלחת הודעה עם קוד אישי חד פעמי בו הוא יעשה שימוש באתר המכירות המקוון לצורך השלמת העסקה. חשוב לציין ששירות מסוג 3DS מפחית במידה ניכרת את ההונאות ברשת, מספק לגולשים חווית קנייה בטוחה וידידותית ואף משפר את יחס ההמרה בחנות המקוונת שלכם. כלל העסקאות האינטרנטיות אשר קיבלו אישור של 3DS נחשבות לעסקאות בטוחות בדרך כלל למעט מקרים חריגים.

 

רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול