רומניה היא חלק מהאיחוד האירופי, כך שרבים אשר מתאפשר להם, בודקים זכאות לדרכון רומני וליתרונות שהוא מביא איתו. בזמנים בהם הדרכון הישראלי לא תמיד מאפשר כניסה למדינות שונות או מעניק את היתרונות שבמגורים וקריירה באיחוד האירופי, דרכון זר ממדינה החברה באיחוד מהווה כרטיס הכניסה המיוחל. במאמר זה, נבחן את היתרונות הללו של הדרכון הרומני וכיצד ניתן לקבל אותו.
לא כל אדם יקבל זכאות לדרכון רומני ועל אחת כמה וכמה, על פי החוק הרומני יהיה זכאי אדם לאזרחות באחד משלושה מצבים עיקריים:
כאמור, רומניה חברה באיחוד האירופי מה שהופך את הדרכון הרומני לפתח ליתרונות רבים:
נשמע טוב, נכון? ובכן, חשוב לציין כי גם כשישנה זכאות לדרכון רומני התהליך חייב להתבצע עם ליווי מקצועי של ידיים מיומנות אשר מכירות היטב את החוק הרומני ואת הבירוקרטיה הסבוכה הנלווית לתהליך. אלו המנסים להוציא דרכון רומני בכוחות עצמם, מגלים כי הם אינם יודעים הכל וכי בירוקרטיה של מדינה אחרת, מסובכת אף יותר מהבירוקרטיה המקומית המוכרת לנו.
לכן, במקום להמתין חודשים ארוכים, לבזבז זמן וסכומי עתק כדי לתקן טעויות ובעיות שעלולות להתעורר במסגרת התהליך, מומלץ לפנות בהקדם לגורם המקצועי המדובר. אם אפשר, כזה שלא רק מכיר היטב את המערכת אלא גם מתמצא בשפה. הסיבה לכך היא שכל מסמך רומני שיוצא אל מחוץ למדינה, חייב להיות מתורגם לרומנית ומאומת על ידי נוטריון. בנוסף, יש לוודא שכל המסמכים אכן ברי תוקף, או שמא יהיה עליכם להוציאם מחדש.
אין ספק, זכאות לדרכון רומני לא תמיד מספיקה כדי לקבל את הדרכון המיוחל. כעת כשאתם מודעים לבירוקרטיה הרבה הנלווית לתהליך, ברור כי אין להתפשר על פחות מהטוב ביותר שתוכלו למצוא. זכרו, התנהלות עצמאית עלולה לעלות לכם ביוקר, הרבה יותר מאשר מצבים בהם תקבלו סיוע מקצועי.