לכל עונה מעונות השנה יש את הקסם המיוחד שלה בטיולים, בעוד הנופים משתנים, הימים מתארכים ומתקצרים, הצמחייה מצויה בשלביה השונים, וכדומה. באותו האופן, בכל עונה יש לשים דגשים אחרים בתכנון ובביצוע של הטיול, כולל בכל הקשור לבטיחות. מאחר שאנו מצויים כרגע בעונה החמה, הנה כמה המלצות ועצות לגבי ביצוע הטיולים במקסימום בטיחות.
כמובן שהנקודה הבטיחות הרצינית ביותר בטיולי קיץ קשורה לנוזלים, לסכנת ההתייבשות ומכת שמש. לכן, בתור התחלה, יש להכיר את הטמפרטורות הממוצעות באזור בו אתם מתכננים לטייל בעונת הקיץ, ולהחליט על האזור הנכון. בדרך כלל בעונה זו, הדגש יהיה מן הסתם על אזורים ממוזגים יותר. בנוסף, כבר כשבוע לפני הטיול המתוכנן כדי לעקוב אחר תחזית מזג האוויר לאזור, דבר שישפיע על כמות המים שתיקחו, על תכנון המסלול עצמו, ועל עצם ההחלטה האם לצאת לדרך ביום הזה או שלו.
אחרי שבחרתם אזור, יש לתכנן את המסלול עצמו. באופן כללי, בקיץ כדאי לשים את הדגש על אזורים כמה שיותר מוצלים לאורכם. לכל הפחות, כדאי שיהיו מספר נקודות מוצלות שבהן תעשו את ההפסקות. קחו בחשבון שבימים החמים ההליכה מאתגרת יותר, ולכן אל תבנו מסלולים מאוד ארוכים, או כאלו שיש בהם מרחק רב בין נקודות עצירה מוצלות. אגב, אם יש אפשרות שהטיול יעבור ליד מים טבעיים, כמובן שהדבר עדיף הן מבחינת הצל הטבעי והן מבחינת היכולת להצטנן. בתוך כך, הכירו היטב את הנקודות שבהן תוכלו למלא מים במידת הצורך בבקבוקים, או לפחות נקודות קרובות לכביש או למקום יישוב, שאליהם תוכלו לחתוך במקרה של בעיה. אבל גם כך, אין להסתמך על נקודות מים ויישובים, אלא לצאת עם כמות מספקת של מים לכל מטייל.
התנהלות בטוחה בטיול היא אבן יסוד, וכך גם בקיץ. למשל, למרות הימים החמים בכל זאת חשוב ללכת עם נעליים גבוהות, עקב סכנת ההכשות והעקיצות נחשים ועקרבים. כמו כן, במידה והטיול עובר באזור של סלעים חלקלקים על נחלים, ודאו שהנעליים אטומות למים ובעלות סוליות מונעות החלקה. בנוסף, אם אתם יוצאים לאזור שבו אין קליטה סלולרית, אפשר להשכיר מכשיר נייד לווייני כפי שמספקת חברת מגנוס, שאיתו תהיה לכם אפשרות לדווח על מצבכם או חלילה על מצב חירום, מכל מקום ובכל עת.
קרדיט לתמונות FREEPIK