מיני חצילונים בצבעים כבושים פיקנטים(אש)עם סלק בניחוח נירית הקמה וסלרי טבעוני ללא גלוטן:
לקנות 1 וחצי ק״ג חצילונים מיני בשלושה צבעים(קניתי 4 מגשונים של כ400 גרם 21 חצילונים),
לקחת חבילת סלק בוואקום(חצי ק״ג לחתוך לטבעות בעובי חצי ס״מ),
להוריד לחצילונים את הגבעולים המחוברים לחרוץ חריץ לאורך החציל 1 ס״מ עומק,
להרתיח מים להכניס את החצילונים להרתיח בשנית לבשל על אש קטנה 5 דקות לסנן לקרר עם מים קרים לסנן(להוצאת המרירות),
למשרה: להכניס לקערת ערבוב 2 וחצי כוסות חומץ 3 כוסות מים 3 כפות מלח 2 כפות סוכר חצי כפית צילי יבש גרוס(אפשר ללא הצילי)לערבב להמסת המלח והסוכר,
לעקר 2 צנצנות(עם כוס מים רותחים שמגולגלים בכל הצנצנת ולשפוך),
לסדר בתחתית הצנצנות 3 פרוסות סלק וואקום 3 שיני שום פרוסות 3 חתיכות גבעולי סלרי(3 ס״מ)להניח שכבת חצילונים לחזור בשכבות נוספות של סלק שום(סה״כ 10 שיני שום)סלרי חצילונים,
להניח מעל צרור קטן של עלים וגבעולי נירית הקמה(אפשר שמיר),
למלא מהמישרה עם חסר להוסיף מעט מים לכיסוי,
להניח על השיש שלושה ימים למקרר ובתאבון.
(קיבלנו מעדן חצילונים כבושים וגם סלק כבוש חריפים אש)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>