עור הפנים שלנו, הוא החלק העיקרי והבולט בגוף שלנו שחשוף להשפעות חיצוניות שונות. להבדיל מחלקים אחרים בגוף, אותם אנחנו מכסים, כל הזמן או לפרקים, בפריטי לבוש שונים, הרי שעור הפנים שלנו חשוף כל הזמן ולכן הוא מושפע יותר מחלקים אחרים מהשפעות חיצוניות, תנאי מזג אוויר, חומרים ודברים אחרים. התוצאה היא, שעלינו לטפל בו ובהשפעות עליו. למשל, עלינו לספק טיפול בפצעונים אשר מופיעים מעת לעת בפנים.
פצעונים בפנים היא תופעה ידועה שיכולה להופיע מסיבות ובמצבים שונים. בעיקרון, הסיבה העיקרית להופעת פצעונים בפנים היא הצטברות של תאי עור מתים אשר חוסמים את נקבוביות העור ויוצרים פצע עם מוגלה. תופעה זו מוכרת אצל בני נוער, כחלק מתהליך ההתבגרות (לכן הרבה פעמים נהוג לקרוא לפצעונים, פצעי בגרות), אך לא רק אצלם. גם מבוגרים יותר עלולים להתמודד עם בעיה זו.
טיפול בפצעונים והתמודדות איתם דורשים התייחסות ספציפית לעור הפנים, הן בשביל להעלים את הפצעונים, להחזיר את העור למצבו המקורי ולמנוע אפשרות שהפצעונים יחזרו בעתיד. חשוב להבהיר, זה תהליך שיכול לקחת זמן, ידרוש משאבים ותשומת לב. כמו כן, התהליך הזה מחייב הקפדה על פרטים שונים. הרבה פעמים נהוג להתייחס לפצע ככתם או כדבר אחר, שאפשר להעלים באמצעות שטיפה במים, דבר שהוא לא נכון ואף עלול לגרום נזק משמעותי יותר לעור הפנים.
לתהליך שמירה על בריאות עור הפנים ישנם שני שלבים. שלב אחד הוא תחזוקה רגילה, רציפה ועקבית. המטרה של שלב זה הוא למנוע מצב בו העור נפגע. השלב השני הוא אם וכאשר מופיעים פצעונים וצריך לטפל בהם, במטרה למנוע החמרה של המצב וכמובן להחזיר את העור למצב המקורי שלו.
לשמירה סדירה של עור הפנים יש מספר כללים מאוד פשוטים:
ראשית, יש לשמור על היגיינה. אחד הגורמים העיקריים לפגיעה בעור ולנזקים שעלולים להיווצר לו, היא אי שמירה על היגיינה סדירה ועקבית. לכן צריך להקפיד ולנקות את עור הפנים לעיתים תכופות, לשמור עליו מפני כתמים ודברים אחרים שעלולים לפגוע בתפקוד שלו.
שנית, יש להשתמש בתכשירים מתאימים. לכל עור פנים ישנם תכשירים שיכולים להתאים באופן ספציפי. יש להכיר את סוג העור וסוג התכשירים שיכולים להתאים להם. בין אם זה תכשירי לחות ובין אם זה תכשירים אחרים. חשוב כמובן להשתמש בתכשירים מתאימים על פי עונות השנה, על פי מצבו של העור ובאופן כללי על פי הסוג והאפיון שלו.
שלישית, יש להקפיד ולהימנע מחשיפה מוגזמת לשמש. זה נכון שקרני השמש מספקים ויטמינים לגוף ולעור, אך חשיפה מוגזמת עלולה לגרום נזקים משמעותיים, בין אם זה מבחינה אסתטית ובין אם זה מבחינה בריאותית.
ארבע, ניתן לבצע טיפולי פנים שישמרו על העור. החל מטיפולים קוסמטיים עם תכשירים ומסכות וכלה בטיפולי פילינג לניקוי העור. הבחירה בטיפול כזה או אחר, תלויה לא מעט במצבו ובמבנה העור. לשם כך, רצוי להיוועץ עם איש מקצוע שידע לאבחן את העור ולהחליט מה הטיפול הנכון עבורנו.
חמש, כאמור, יש להקפיד על טיפול עקבי, רציף, לא להפסיק באמצע ולא לבצע אותו לעיתים רחוקות. ככל שנקפיד על טיפול ממושך ועקבי, כך נגדיל את הסיכוי לשמור עליו.
חשוב להדגיש עוד שתי נקודות משמעותיות. הנקודה הראשונה, צריכת מים. מחקרים מלמדים שצריכת מים עוזרת לעור הפנים. הנקודה השנייה, יש להקפיד על תזונה נכונה ובריאה, וכן על שינה רציפה. שינה משקמת את הגוף באופן כללי וכן עוזרת לעור הפנים להישמר טוב יותר.
פצעונים בפנים, כאמור, הם פצעים שנוצרים כתוצאה מתאי עור ישנים ומתים אשר סותמים את נקבוביות העור ומונעים מהן "לנשום". הרבה פעמים, הפצעים מתרחבים ומתפשטים, בין היתר בגלל טיפול לא נכון ויתרה מזו, בגלל קילוף של העור.
על מנת לטפל בבעיה בצורה נכונה יש להקפיד על שלושה דברים עיקריים. ראשית, לא לשטוף את העור עם מים יותר מדי, מאחר וזה יכול רק להזיק ולא להועיל. שנית, להשתמש בסבונים ותכשירים המתאימים לכך, שלישית, להקפיד על היגיינה בצורה נכונה, בשביל שלא יתפתח זיהום במקום. ישנם מקרים בהם יהיה צורך לעבור טיפול הורמונאלי או תרופתי (אנטיביוטי).
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|