מצרכים למילוי:
רבע כוס צימוקים
חצי כוס חמאה מומסת
חצי כוס פנקו
רבע כוס שקדים טחונים גס
2 תפוחים גדולים מסוג סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות מעורבבות עם כף לימון סחוט
שליש כוס סוכר
מעט קינמון – כחצי כפית
לבצק:
חבילה של בצק פילו
ביצה טרופה
* אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל 180 מעלות
במחבת מוסיפים חמאה, שקדים ופירורי פנקו ומבשלים עד להזהבה קלה
מוסיפים את הצימוקים, מערבבים ומבשלים לכדקה נוספת
מורידים מהאש ושמים בצד להתקרר
לוקחים את קוביות התפוח והלימון ושמים במחבת עם שליש כוס סוכר וקינמון
מבשלים למספר דקות על שהתפוחים מתרככים מעט והסוכר נמס
שמים בצד עד להתקררות
פורסים 2 עלי פילו על משטח נקי
מוסיפים את התפוחים בצד הקרוב אליכם קרוב לקצה העלה
מוסיפים את פירורי הפנקו והחמאה
מגלגלים – סוגרים את הקצה עם מעט חמאה
מורחים ביצה מעל השטרודל
שמים על תבנית אפיה מרופדת בנייר
שמים בתנור ל 40-50 דקות, עד שמקבלים צבע זהוב
מוציאים, מפזרים אבקת אפיה
ניתן להגיש חם עם כדור גלידה בצד
למתכוני השף הפשוט קובי פרידמן לחצו כאן >>>