יום כיפור הוא יום יוצא דופן במסורת היהודית. ביום הזה כידוע, אנשים לא עובדים, צמים, חלק גדול מהיהודים מתפללים בו ומבקשים סליחה על החטאים שעשו בשנה האחרונה. כל הארץ שובתת במשך 24 שעות. במקביל, עבור חלק מהילדים, זה יום חג, מאחר והמבוגרים לא נוהגים, אזי שבמשך השנים השתרשה מסורת של רכיבה על אופניים על הכביש. ביום זה, תפקידם של הורים ומבוגרים הוא להקפיד על בטיחות ילדים, על מנת שהיום המיוחד הזה לא ייגמר באסון.
מדי שנה, כאמור, יוצאים מרבית ילדי ישראל, בערב יום כיפור עם האופניים שלהם אל הכבישים ומתחילים לרכב, כמו היו מבוגרים. ילדים קטנים רוכבים בשכונה, ליד הבית, ילדים יותר גדולים, רוכבים לשכונות מרוחקות יותר וכך הלאה. ככל שעולים בגיל, כך רוכבים רחוק יותר ומתרחקים מהבית. כל זה במשך 24 שעות כמעט, עד צאת יום כיפור וחזרה לשגרה.
הנושא של בטיחות ילדים הוא חשוב תמיד, אך ביום כיפור יש לו משמעות רבה יותר. ראשית, בגלל העובדה שילדים רוכבים בכבישים במשך זמן רב, ולעיתים ללא השגחה של מבוגרים. שנית, בגלל העובדה שהם נוטים לחשוב שאין סכנות ולא שמים לב למה שקורה מסביב, שלישית, בגלל שהם רוכבים זמן רב, והסכנות יכולות להופיע בצורות שונות.
לפני שנסביר איך שומרים על בטיחות ילדים ביום כיפור, נסביר בקצרה איך מתכוננים לקראת רכיבה ביום כיפור.
מספר ימים לפני יום זה, רצוי מאוד לגשת לחנות אופניים ולבדוק האם הכלי מוכן לרכיבה. האם האוויר בצמיגים מלא, המושב והכידון מכוונים, אם יש צורך בפנסים, פעמון, וכן רצוי לקנות לילדים מגנים וקסדות. בפרט זה נכון אם הילד איננו נוהג לרכב הרבה במהלך השנה. יכול להיות שישנם דבירם מסוימים שהוא לא משתמש בימים שבשגרה וביום כיפור חשוב להשתמש בהם.
רצוי מאוד להסביר לילד את המשמעות של רכיבה על אופניים ביום כיפור, להכין אותו לקראת מה שצפוי ולהסביר לו על הסכנות הצפויות. לא בהכרח אומר שצריך "להפחיד" אותו, אך חשוב שהוא ידע מה צפוי ואיך להתנהג.
לפני יום כיפור יש לבדוק מה תנאי מזג האוויר הצפויים ביום זה, לדאוג שיש לילד תיק עם שתייה שהוא יוכל לשתות בזמן הרכיבה, ולהגדיר לו בצורה ברורה, מה מותר ומה אסור לו לעשות, איפה הוא יכול לרכב ועד לאן. רצוי כמובן שהוא לא ירכב כל היום וייקח הפסקות מעת לעת, לנוח ולאכול.
בראש ובראשונה, הקפידו שיש לילדים אופניים מתאימות לגיל ולמבנה הגוף שלו. לכן, אם קונים לו אופניים לקראת יום זה, צריך לבדוק היטב שאכן הן מתאימות לו. רצוי שהוא ירכב עליהן מספר פעמים לפני יום כיפור, בשביל שיתרגל אליהן.
כמו כן, רצוי מאוד לקנות לו את כל אביזרי הבטיחות הנדרשים. גם אם הוא לא מעוניין או לא חשוב שצריך, יש להקפיד שישתמש בהם. מדובר על מגיני ברכיים, מרפקים, כפפות, וכמובן קסדה. הכל צריך להיות מותאם עבורו על פי מבנה הגוף שלו.
אם מדובר בילד קטן, ההורים צריכים ללכת לצידו. לא לאפשר לו לרכב לבד. אם מדובר על ילד בוגר יותר, אז סביר להניח שהוא ירצה לרכב עם החברים שלו. עדיין חשוב להסביר לו איך לרכב, ומה לעשות במצבים מסוימים, למשל, הוא צריך לקחת בחשבון שיש מכוניות שכן נוסעות ביום כיפור (למשל ניידות משטרה, מד"א, עובדים חיוניים וכדומה) ולכן יש להיזהר ולא להיות שאנן, לשים לב מה קורה בכביש. כמו כן, הוא צריך לקחת לשים לב שאחרי שיום כיפור נכנס או לפני שהוא יוצא לגמרי, יש נהגים שנוהגים. לכן, לא למהר לצאת ולרכב ולא להישאר על הכביש עד מוצאי יום כיפור.
עוד נקודה שחשוב מאוד שהילד ישים לב אליה היא העובדה שישנם הרבה מאוד סוגים של כלים דו גלגליים ואחרים. אופניים חשמליים, קורקינטים וכלים אחרים. צריך לשים לב לכל אחד מהם. מעבר לכך, ישנו עומס לא שגרתי ביום כיפור, לכן חשוב לשים לב בשבע עיניים, שמא חס וחלילה הילד יפגע במישהו או ייפגע על ידי גורם אחר
נקודה אחרונה, אם הילד מתכנן לרכב בשעות הערב או הלילה, יש להקפיד שיהיה מצויד במחזירי אור, פנסים וכל מה שנדרש בשביל שיהיה ניתן לראות אותו.
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|