דבש Manuka, זן דבש ייחודי מניו זילנד, זוכה להכרה עולמית בזכות היתרונות הבריאותיים יוצאי הדופן שלו. בעיקר, השימוש בו בתעשיית טיפוח העור הולך וגובר.
איך שונה דבש מנוקה מדבשים אחרים, וכיצד הוא תורם לבריאות ומראה העור? הנה כל התשובות.
המסע של דבש מנוקה מתחיל בעבודה חרוצה של דבורי הדבש ביערות הבתוליים של ניו זילנד. דבורים אלו אוספות צוף מפרחי עץ המנוקה - צמח מקומי הידוע בסגולותיו הרפואיות.
לאחר שהדבורים אספו את הצוף, הן חוזרות לכוורות שלהן, שם הן הופכות אותו לדבש. לאחר מכן הוא מבשיל בתוך חלת דבש, והופך סמיך יותר עם הזמן. לאחר שהדבש מוכן, כוורנים משתמשים בטכניקות מיוחדות כדי לחלץ את חלות הדבש מבלי לפגוע בדבורים או לפגוע באיכות הדבש. הדבש מועבר למתקני עיבוד, שם הוא עובר סינון מינימלי כדי לשמור על תכונותיו הטבעיות.
דבש מנוקה אינו כמו כל דבש אחר. מה שמייחד אותו הוא הרכבו הייחודי ותכונות הריפוי יוצאות הדופן. ראשית, הוא מכיל ריכוז גבוה משמעותית של מתילגליוקסל (MGO) בהשוואה לסוגי דבש אחרים. MGO היא תרכובת טבעית שמקורה בדיהידרוקסיאצטון (DHA) המצוי בצוף של פרחי מנוקה. תרכובת זו אחראית לתכונות האנטי-בקטריאליות והאנטי-מיקרוביאליות החזקות של הדבש.
בנוסף, לדבש מנוקה תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות. הוא עשיר בתרכובות פנוליות ובפלבנואידים, המסייעים במאבק בלחץ חמצוני ומפחיתים דלקות בגוף. תכונות אלו הופכות את דבש מאנוקה לתרופה טבעית חזקה למחלות שונות, כולל כאבי גרון, שיעול, פצעים ודלקות עור.
דבש מנוקה מדורג על סמך תכולת ה-MGO שלו. ככל שדירוג ה-MGO גבוה יותר, כך התכונות האנטי-בקטריאליות חזקות יותר.
עץ המנוקה גדל באזורים מרוחקים עם סביבות בתוליות, מה שמבטיח את טוהר הדבש ואיכותו. בלעדיות זו מוסיפה לקסם ולערך של הדבש, והופכת אותו לתרופה טבעית מבוקשת ברחבי העולם.
בזכות תכונותיו הייחודיות, דבש מנוקה מסוגל למנוע ולטפל באופן טבעי בבעיות עור שונות, ולהעניק לו מראה צעיר יותר:
בשורה התחתונה
דבש מנוקה הוא ללא ספק מוצר טבעי יוצא דופן, עם יתרונות בריאותיים משמעותיים. התכונות האנטי-בקטריאליות הייחודיות שלו, המגובות במחקר מדעי, הופכות אותו לתוספת חשובה לשגרת ההזנה והטיפוח של העור. חשוב לבחור מוצרים של חברה מוכרת, עם אחוז גבוה של דבש מנוקה איכותי וללא כימיקליים או חומרים אחרים שעלולים להזיק לעור.
תמונה:freepik