אבקת(תבלין)סומק(אוג הבורסקאים)קטיף בטבע ויבוש ביתי טבעוני טבעי וטהור ללא חומרים מוספים:
יוצאים לטבע(לטייל)וקוטפים אשכולות פירות של אוג הבורסקאים,
(מיקומים נמצאים בקבוצות הליקוט)
שוטפים מאבק ומניחים במגשי מכונת היבוש הביתית ב 60 מעלות לכ 15 שעות(אפשר ליבש בשמש על מגש רחב כשבועיים יבוש מלא),
מפרידים את הפירות מהענפים של האשכול לקערה(בזהירות ללא שבירה של הפירות),
מעבירים למסננת(עם חורים שהפירות לא יפלו והלכלוכים כן יפלו)ומסננים לכלוכים(אבקנים תפרחות ועלים יבשים),
להעביר ליבוש חוזר של 8 שעות במכונת היבוש ואו יומיים בשמש,
עכשיו יש להפריד את הקליפות מהזרעים:
להניח על מסננת(מעל קלי קיבול)לשבור ולמעוך את הפירות ע״י לחיצה על המסננת חלקי הקליפה נושרים לכלי מתחת הזרעים נשארים במסננת,
ואו להכניס לבלנדר בפולסים(כל פעם חלק מהכמות),
להעביר למסננת חלקי הקליפות נופלים לכלי מתחת הזרעים נשארים במסננת(לטחון בפולסים מ״ס פעמים בכמה סבבים),
להכניס למטחנה לטחון לאבקה ויש לנו סומק טבעי וטהור ובתאבון.
(התבלין החזק והחמוץ נמצא בקליפות)
(הזרעים לפח רוב הסומק בחנויות נטחן עם הזרעים ואינו טהור)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>