אם יש לכם גינה פרטית, אתם בוודאי יודעים כי אחד הדברים החשובים ביותר הן לצורך העיצוב של הגינה והן כצורך פונקציונאלי הוא תכנון תאורה בגינה. באמצעות תאורת חוץ שנבחרת בקפידה, אפשר ללא ספק לחולל פלאים בגינה - ניתן להאיר פינות חבויות, להגדיל עצמים שונים או להקטין אותם, למשוך את העין לנקודות ספציפיות בגינה ועוד. תכנון תאורה בגינה דורש מחשבה ויצירתיות. כמו כן, הוא דורש בחירה בגופי תאורה ומנורות המתאימות לצרכים העומדים על הפרק, חסכוניות ואיכותיות. במאמר הבא תקבלו את כל המידע אודות תכנון תאורת גינה בצורה הטובה ביותר.
חשוב מאוד להבין כי ניתן למצוא מספר קטגוריות שונות הנוגעות לתאורת גינה:
ראשית כל, תאורת מבנה שתפקידה הוא להאיר ולהדגיש את המבנה. גופי תאורה הרלוונטיים עבור תאורת מבנה זורקים אלומות של אור הן כלפי מעלה והן כלפי מטה והחזר האור שלהם יהיה מהקירות של המבנה. ניתן לשחק אם זווית ההארה של אלומת האור בכדי להדגיש את המבנה.
תאורה נוספת היא תאורת נוי. מדובר על גופי תאורה שהמטרה שלהם היא להאיר צמחייה או כל אלמנט דקורטיבי אחרי בגינה. בקטגוריית תאורה זאת ניתן למצוא: תאורה שקועה ברצפה, ספוטים מיוחדים, פטריות הרלוונטיות הארת צמחים וכן- גרילנדה לגינה מדובר למעשה על שרשרת אורות שניתן להתקין בה נורות סולאריות או נורות רגילות. הנורות יכולות להפיק אור צבעוני או רגיל והן ללא ספק מוסיפות יופי ועניין לכל גינה.
כמובן שמעבר לתאורה שמטרתה היא ליצור אווירה בגינה וכן מעבר לתאורה שהצורך שלה הוא דקורטיבי, יש לבחור בתאורת התמצאות. מדובר על תאורה שתאפשר לכם להתמצא בגינה בשעות הלילה, להגיע אל פתח ביתכם בשלום, להאיר את השבילים בגינה ועוד. בקטגוריית התאורה המדוברת ניתן למצוא: פנסים צמודי קיר, עמודי תאורה הממוקמים לאורך שבילי הגישה, פנסים צמודים לחוצה ועוד. המטרה היא להאיר את כל האזורים שדורשים התמצאות בגינה בשעות החשוכות.
ראשית כל, בכדי להפיק את המקסימום מתאורת גינה, כדאי מאוד להשתמש בריבוי מקורות תאורה חלשים על פני מעט גופי תאורה חזקים.
שנית, יש צורך לשים דגש על איכות החומרים של גופי התאורה וכן על רמץ המוגנות שלהם וזאת בהתאם לשימוש שהם מיועדים אליו.
אם מדובר על מנורות סולאריות, יש לתכנן את המיקום שלהן בצורה נכונה וזאת בכדי שתהיה להן אפשרות להיטען בצורה מלאה בשעות היום מהאנרגיה הסולארית ולפעול במהלך הלילה בצורה רצופה. אם מדובר על נורות מבוססות חשמל, הרי שיש צורך לתכנן את מערכת החשמל, כאשר לרוב כדאי להסתיר את כל המערכת מתחת לאדמה.
חשוב מאוד להשתמש בנורות חסכוניות בחשמל שכן, הן ידלקו בממוצע כ6 שעות ביממה.
יש צורך לתחזק גופי תאורה בגינה באופן שוטף שכן, הם נתונים לפגעי מזג האוויר השונים מעצם היותם בסביבה חיצונית.