פלאפל ירוק מתובל אסלי משודרג טבעוני ללא גלוטן:
להשרות 1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה גדולה תופח הרבה עם מים וכפית סודה לשתייה ל12-18 שעות לסנן,
לטחון(לקערת ערבוב)במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 3 בצלים חבילת כוסברה חבילת פטרוזיליה 2 כפות זרעי כוסברה(גרוסים)12 שיני שום גדולות לערבב,
להוסיף 2 כפיות כמון כפית פלפל שחור גרוס 2 כפיות מלח הימלייה כפית סודה לשתייה 1 וחצי כוסות מים לערבב,
(אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים),
להכניס לקופסאות אכסון ולמקפיא נשמר עד שנה(מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת מטגנים ובתאבון),
(מ1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים כ3 ק"ג דייסה,
לפחות כמות יש לחלק את תוספות באותו היחס,
בתערובת לפלאפל אין קמח=ללא גלוטן,
ובשעת הצורך להפשיר לחמם שמן עמוק,
ליצור כדורים עם מכשיר פלאפל לטגן עד הזהבה פלוס להעביר לנייר סופג(אפשר לאפות בתנור על נייר אפייה בריסוס מעט שמן על 190 מעלות טורבו)
להגיש עם טחינה סלט וחמוצים ובתאבון.
(בפלאפל טבעוני אסלי ללא גלוטן אין צורך בקמח פירורי לחם ואו לחם),