רכב הוא אחד הנכסים החשובים ביותר שיכולים להיות לאדם, והוא הרבה יותר מסתם חפץ שבבעלותנו. עם השנים הרכב שלנו הופך להיות חלק מאיתנו, ממה שמאפיין אותנו, וחלק בלתי נפרד משגרת החיים שלנו.
על מנת שנוכל להאריך את הזמן שלנו עם הרכב, ולשמור עליו באיכות הגבוהה ביותר לאורך התקופה שלנו איתו, ריכזנו כאן את 8 הטיפים החשובים ביותר לדעתנו לשמירה על חיי הרכב. יישום הטיפים והפיכתם לחלק משגרת הנסיעה שלנו, ישמרו על איכויות הרכב לאורך זמן וימנעו תקלות בעתיד.
הטיפ הראשון, ואולי החשוב ביותר, הוא ביצוע בדיקות יומיומיות מהירות לרכב. בדיקה כזאת תכלול בין היתר בדיקה שאין נורות אזהרה ברכב שדולקות, בדיקה שיש ציוד להחלפת גלגל במקרה של פאנצ'ר ובדיקה שקיים ברשותנו אפוד זוהר לעת הצורך. במידה ובמהלך הבדיקה מצאתם שאחת מנורות האזהרה דלוקות, חשוב לטפל בבעיה אשר גורמת לנורה להידלק ובמקרה הצורך לפנות למוסך (למשל במקרה של נורה כתומה ברכב).
על אף שרבים מזלזלים בחלקי הפלסטיק שברכבם, שמירה עליהם עשויה להטיב עם נראות הרכב לאורך זמן ואף במקרים מסוימים על תפקודו של הרכב. חשוב להבין שחלקי הפלסטיק מהווים כ50% מכלל החלקים של הרכב, והם שומרי הסף של חלקיו הפנימיים. על מנת לשמור על חלקי הפלסטיק מומלץ להחנות את הרכב במקומות מוצלים ככל האפשר, לשמור על שגרת ניקיון וניתן גם להשתמש בכיסויים חיצוניים או חומרים ואקס לפלסטיק שיעזרו לשמור על הרכב.
שמירה על מסנן האוויר היא חשובה בעיקר לנוסעים בתוך הרכב שרוצים להנות מאוויר נקי ולשמור על הבריאות האישית שלהם. מסנן האוויר ללא שמירה מספקת עשוי להתבלות במהירות, ולכן נרצה לשמור עליו כדי שלא נאלץ להחליפו לעיתים קרובות. בכדי לשמור על המסנן נקפיד בעיקר על ניקיון פנים הרכב ונמנע מלעשן בתוך הרכב.
עבור חלקכם הטיפ הזה עשוי להישמע טריוויאלי, אך כמות התקלות שנגרמות לאנשים מחוסר בדיקה של שמן ומים גדולה מכדי לספור. בדיקה שגרתית של שמן ומים תמנע תקלות של הרכב, ולעיתים גם תעזור לנו לגלות תקלות ברכב שחשוב לפתור במהירות (למשל אם אנחנו שמים לב שהמים נגמרים מהר מהרגיל).
אין דרך להדגיש מספיק כמה חיסכון על חלקי חילוף עשוי לפגוע ברכב. הרכב הוא מכונה מורכבת אשר לכל חלק יש משפיע ומושפע מחלקיו האחרים, ולכן חלק חילוף בעייתי עשוי לפגום בכלל התפקוד של הרכב על כל חלקיו. לכן כשמחליפים חלקים של הרכב משתמשים אך ורק בחלפים מקוריים.
כשלרכב שלנו חסר דלק ברמה שמסכנת את המשך הנסיעה שלנו תדלק נורה צהובה ברכב שתודיע לנו על כך. כמו בכל מקרה של נורות אזהרה ברכב, אנחנו ננסה להימנע מראש מהדלקת הנורה על ידי מעקב אחר מד הדלק לעיתים קרובות.
לאחר כל תקופה (בהתאם להוראות היצרן) ובמקרה של תקלה חשוב לבצע טיפול ברכב. דחיה של הטיפול או התעלמות ממנו עשויות לקצר את חיי הרכב משמעותית, ולעיתים עשויה להיות לכך גם משמעות מבחינת הביטוח.
באמצעות 8 הטיפים הללו נוכל להבטיח כי ערכו של הרכב יישמר ככל הניתן, ושאורך חייו יתארך בהתאם. חבל לחכות עד לתקלה הבאה, תאמצו כבר עכשיו את הטיפים ותקבעו לעצמכם שגרת נסיעה חדשה, ותרוויחו יותר זמן עם הרכב האהוב שלכם.