כל מה שאתם צריכים לדעת על מבחן GMAT

שוקלים להמשיך לתואר שני במנהל עסקים? אם כן, סביר להניח שנתקלתם במבחן הקבלה GMAT. ה-GMAT הוא מבחן סטנדרטי שנועד להעריך את המוכנות שלכם ללימודי מנהל עסקים. במאמר זה נעמיק בכל מה שאתם צריכים לדעת על GMAT, מהמבנה שלו ועד אסטרטגיות הכנה אליו.

הבנת הפורמט של GMAT

מבחן GMAT מחולק לארבעה חלקים עיקריים, כל אחד מעריך היבטים שונים של הכישורים והידע שלכם:

1. הערכת כתיבה אנליטית (AWA): חלק זה מודד את יכולתכם לנתח טיעון ולהעביר את הרעיונות שלכם ביעילות. תקבלו הנחיה ונושא לכתוב עליו ותצטרכו ליצור חיבור המנוסח היטב.

 

2. הנמקה משולבת (IR): בחלק זה, תתקלו במגוון פורמטים של שאלות, כגון פרשנות גרפית וניתוח טבלאות. זה מעריך את היכולת שלכם להצליב מידע ממקורות מרובים.

 

3. חלק כמותי: חלק זה מעריך את הכישורים הכמותיים שלכם. תצטרכו לפתור בעיות הכרוכות בניתוח נתונים ופתרון בעיות, ולהציג את המיומנות המתמטית שלכם.

 

4. חלק מילולי: כאן תתמודדו עם שאלות הקשורות להבנת הנקרא, חשיבה ביקורתית ותיקון משפטים. חלק זה מודד את יכולתך להבין ולפרש חומר כתוב.

 

הניקוד של מבחן GMAT

ציון במבחן ה-GMAT נע בסולם של 200 עד 800, כאשר רוב הנבחנים ניקוד בין 400 ל-600. גם הקטע הכמותי וגם המילולי תורמים לציון הכללי שלכם, כאשר קטעי AWA ו-IR מקבלים ציונים נפרדים.

הכנה ל-GMAT

הכנה ל-GMAT עם קורס GMAT דורשת מסירות ותוכנית לימוד מובנית. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להצליח:

 

התחילו מוקדם: התחילו את ההכנה ל-GMAT מספר חודשים מראש כדי לתת לעצמכם מספיק זמן ללימוד ותרגול.

 

השתמשו בחומרי GMAT רשמיים: השתמשו בחומרי הכנה רשמיים ל-GMAT, הכוללים מבחני תרגול ומדריכי לימוד, הם מספקים ייצוג מדויק של הבחינה.

 

צרו לוח זמנים ללימודים: פתחו לוח לימוד שמכיל את כל חלקי ה-GMAT. הקדישו יותר זמן לתחומים החלשים שלכם תוך שמירה על מיומנות בנקודות החוזק שלכם.

 

תרגול, תרגול, תרגול: תרגול עקבי הוא המפתח. עבדו על מגוון שאלות בסגנון GMAT כדי לבנות ביטחון עצמי ולשפר את הכישורים שלכם.

 

שקלו לקחת קורס הכנה: אם אתם מרגישים אתגר בלימוד עצמאי, שקלו להירשם לקורס הכנה ל-GMAT. קורסים אלה מספקים לעתים קרובות הדרכה ממומחים ומשאבים נוספים שיכולים לעזור לכם.

יום המבחן

ביום ה-GMAT, חשוב להישאר רגוע וממוקד. הנה כמה אסטרטגיות שיעזרו לך לבצע את המיטב שלכם:

הגעה מוקדם: הגיעו למקום המבחן מספיק זמן לפני תחילתו. זה יאפשר לכם להירגע ולהתכונן נפשית.

הישארו רגועים: חרדה יכולה להשפיע על הביצועים שלכם, אז קחו נשימות עמוקות והישארו רגועים לאורך כל הבחינה.

ניהול זמן: הקצו את הזמן שלכם בחוכמה. לכל חלק יש מגבלת זמן קבועה, אז שימו לב לשעון.

נחשו בחוכמה: אם נתקלתם בשאלה קשה, אל תשקיעו בה יותר מדי זמן. עשו ניחוש מושכל והמשיכו הלאה. זכרו ששאלות ללא מענה מורידות לכם ניקוד.

בחינה מחדש במבחן ה-GMAT

אם אינכם מרוצים מציון ה-GMAT שלכם, תוכלו לגשת שוב לבחינה. עם זאת, זכרו כי חלק מבתי ספר לעסקים מחשיבים את הציון הגבוה ביותר שלכם, בעוד שאחרים עשויים לחשב ממוצע של כל הניסיונות שלכם. הקפידו לבדוק את המדיניות של בתי הספר שבהם אתם מעוניינים.

 

ה-GMAT הוא שלב קריטי בקבלה שלכם לבית הספר למנהל עסקים, והכנה נכונה היא המפתח להצלחה. הבינו את מתכונת הבחינה, צרו תוכנית לימוד מובנית ולמדו ותרגלו באופן עקבי כדי לשפר את הסיכויים שלכם להשיג ציון גבוה. זכרו, ה-GMAT הוא רק חלק אחד מהקבלה לבית הספר לעסקים, אז אל תזניחו מרכיבים חשובים אחרים כמו החיבורים, ההמלצות והראיונות שלכם.

 

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר