לא פעם, לצערנו, אנחנו נאלצים להתמודד עם כוויות אשר גורמות לנו כאב ואי נוחות. לא מדובר בהכרח בכוויות משמעותיות הנובעות משריפה ומחייבות טיפול ארוך, ממושך ועמוק בבית חולים. מדובר על כוויות שנובעות מחוסר תשומת לב או רשלנות רגעית. יחד עם זאת, גם במקרים אלו טיפול בכוויות בצורה נכונה הוא הכרחי.
ישנן דרכים שונות לספק טיפול בכוויות. באופן כללי, בכל מקרה של כוויה, אפילו אם מדובר בכוויה קטנה, מומלץ מאוד להיעזר בשירותיו של רופא מנוסה שידע לבחון את המקום ולהחליט כיצד ניתן לטפל בו. זאת על מנת שהוא לא יזדהם, והכוויה לא תהפוך לגדולה ומשמעותית יותר. עם זאת, מאחר ולא תמיד ניתן לפנות אליו באופן מיידי כשזה קורה, אזי חשוב לדעת איך לטפל בכך.
לפני שנציג בפניכם 5 טיפים, המלצות, כיצד לטפל בכוויות, יש לציין, אנחנו יכולים למצוא את עצמנו מתמודדים עם מקרה כזה בסיטואציות שונות ומגוונות. עלינו להיות ערוכים לכך. בטח בבית, אחת כמה וכמה אם יש ילדים קטנים. כלומר, עלינו להחזיק בארון תרופות או במקרר, את כל האמצעים הנדרשים בשביל שנוכל לטפל במקרה של כוויה.
5 טיפים לטיפול נכון בכוויות:
- טיפ ראשון – מים קרים
הדבר הבסיסי ביותר שיש לעשות כשנכווים ביד או בחלק אחר בגוף, זה להניח את המקום מתחת לזרם של מים קרים במשך מספר דקות. כך האזור מתקרר, נרגע, תחושת הכאב הופכת לקלה יותר והרבה יותר פשוט ונוח להמשיך הלאה.
חשוב שהמים יהיו קרים, מאחר ואם נשתמש במים חמים אזי שאנחנו עלולים גם לייצר כוויה משמעותית יותר, אך זה גם עלול לייצר תחושת כאב חזקה יותר. לפעמים שימוש במים קרים מספיק בשביל להרגיע את המקום ולא צריך לעשות מעבר לכך. זה תלוי כמובן בסוג הכוויה וברמה שלה.
- טיפ שני – שימוש במשחות
ישנן מספר משחות שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם ורצוי מאוד להחזיק אותן בבית. אלו משחות שנועדו להרגיע אזורים שעברו כוויה. אלו משחות שמטפלות בכוויה עצמה ומונעות גם התפתחות של דלקות וזיהומים.
ישנן משחות, בין היתר אנטיביוטיות, אשר מחייבות מרשם של רופא ולכן יש לפנות אליו לשם כך. מדובר במשחות בעלות השפעה משמעותית יותר, אך הן גם עלולות לייצר תופעות לוואי והטיפול בהן צריך להתבצע על פי תנאים מסוימים. בכל מקרה, כל שימוש במשחה כזו או אחרת, חייב להתבצע על פי ההוראות של המרשם.
- טיפ שלישי – הימנעות מחשיפה לשמש
אזור שעבר כוויה הוא אזור רגיש, חשוף וגלוי. לכן מוטב להימנע מלחשוף אותו לשמש. הן בשביל שהוא לא "יישרף" אם מדובר על חשיפה ממושכת, והן בשביל שלא נחוש תחושת כאב ואי נעימות. לכן מוטב לנסות ולעשות כל מה שנדרש בשביל להימנע מחשיפה שכזו.
זה לא תמיד קל, מאחר ואם חווים את הכוויה בקיץ, לא תמיד אפשר להשתמש בחולצה ארוכה או באלמנט דומה. יחד עם זאת, מאחר וכוויה היא פצע פתוח, מוטב לא לחשוף אותו ולחפש פתרונות יעילים ונוחים.
- טיפ רביעי – שימוש בפדים ותחבושות
בין אם מדובר בכוויה ברמה קלה ובוודאי אם מדובר בכוויה ברמה בינונית, יש להשתמש בפדים בשביל להגן על המקום. חשוב להחליף אותם לעיתים תכופות בשביל להשתמש בפדים נקיים ולא לזהם את האזור.
צריך לציין, שבמקרים רבים יש למרוח את המשחה ואז להניח את הפד, לנקות את האזור במים קרים ולהחליף אותו כאמור אחרי המקלחת.
- טיפ חמישי – לא לגעת במקום
מאחר והאזור חשוף, הרבה פעמים "מפתה" לגעת בו בשביל לראות איך אפשר לזרז את החלמתו. לרוב כשהוא נמצא בתהליכי החלמה האזור מגרד. מוטב לא לגעת בו, בוודאי שלא לגרד. אם כבר אז אפשר לטפוח עליו בעדינות רבה.
אם נוגעים באזור, מגרדים אותו או כל דבר אחר, עלולים לגרום לנזק משמעותי יותר וכן עלולים לגרום לזיהום של המקום. לכן גם רצוי מאוד לרחוץ ידיים לפני כל מגע או דבר אחר שמבקשים לעשות במקום.
לסיכום, כמו שציינו קודם לכן, רצוי מאוד להתייעץ עם רופא מנוסה, משפחה או עור, על מנת לקבל את הכלים הטובים ביותר, בפרט אם מדובר בכוויה רצינית, שהטיפול בה הוא ממושך ולעיתים אף דורש הגעה כל מספר ימים לביקורת.
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם: