10 תפוחי אדמה בינוניים ומקולפים
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
חופן שמיר טרי קצוץ – לא חובה
מעט מלח גס
מבשלים את תפוחי האדמה מים עד שהם רכים
שמים במסננת עד שהם מתקררים מעט
מחממים תנור ל 300 מעלות
מניחים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפיה
עושים חתכים לרוחב בכל תפוח אדמה – לא חותכים עד הסוף – ראו תמונה להמחשה
בקערית מערבבים שום כתוש ושמן זית
עם מברשת מורחים את בתערובת על תפוחי האדמה
מפזרים מעל תפוחי האדמה מלח גס לפי הטעם
מפזרים שמיר טרי
שמים את התבנית בתנור החם
מעבירים את התנור למצב גריל וצולים את תפוחי האדמה עד להזהבה
מוציאים בזהירות ומגישים
*** ניתן להוסיף גבינת פרמזן מגורדת על תפוחי האדמה החמים לפני ההגשה
בתיאבון
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|