זיתים דפוקים מובחרים עם תימין שום לימון ועלי לימון טבעוני ללא גלוטן:
לקנות 1.6 ק״ג מזן פיקואל מובחר מ״פטורה בוטיק משפחתי״,
עכשיו תקופת המסיק רוצו למסוק(לקטוף)זיתים(יש גם בשווקים)
לשטוף טוב מאבק,
לקחת שקית עבה להכניס כוס זיתים להכות עם מארוך על קרש חיתוך להעביר לצנצנת(כך את כל הזיתים),
(יש שיטה נוספת לחרוץ עם סכין שני חתכים משני הצדדים),
להכניס לצנצנות למלא מים לסגור,
להחליף מים כל יום במשך 10 ימים,
לסנן ולשטוף את הזיתים במים,
(בזמן ההשריה נוצרות בועות מתסיסה וזה בסדר)
להכין משרה:על כל ליטר מים להמיס בפנים 75 גרם מלח,
להוסיף לתחתית הצנצנת צרור עלי תימין 3 שיני שום חתוכות לטבעות 2 טבעות לימון חתוכות לארבע 2 עלי לימון,
למלא חצי צנצנת זיתים להניח מעל כמו בתחתית,
למלא זיתים 1 ס״מ מתחת לסוף הצנצנת,
להניח מעל כמו בתחתית,
למלא את מי המשרה עד גובה הזיתים להניח כמה עלי לימון לכיסוי מלא(גם תיבול וגם הפרדה מהאויר),
למלא עד סוף הצנצנת שמן זית לסגור להניח במקום מוצל חודש ובתאבון.(בקרוב התוצאה)
(טיפים באדיבות אפרת הנדלסמן)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>