פלאפל ירוק מתובל אסלי משודרג בתוספת תירס טבעוני ללא גלוטן:
דייסת פלאפל:להשרות 1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה גדולה תופח הרבה עם מים וכפית סודה לשתייה ל 12-18 שעות לסנן,
לטחון(לקערת ערבוב)במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 3 בצלים חבילת כוסברה חבילת פטרוזיליה 2 כפות זרעי כוסברה(גרוסים)12 שיני שום גדולות לערבב,
להוסיף 2 כפיות כמון כפית פלפל שחור גרוס 2 כפיות מלח הימליה כפית סודה לשתייה 1 וחצי כוסות מים לערבב,
(אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים),
להכניס לקופסאות אכסון ולמקפיא נשמר עד שנה(מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת מטגנים ובתאבון),
(מ 1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים כ 3 ק"ג דייסה,
לפחות כמות יש לחלק את תוספות באותו היחס,
בתערובת לפלאפל אין קמח=ללא גלוטן,
ובשעת הצורך להפשיר ולחמם שמן עמוק,
לקחת 400 גרם דייסת פלאפל להכניס לקערת ערבוב להוסיף 100 גרם גרעיני תירס לערבב,
ליצור כדורים עם מכשיר פלאפל לטגן עד הזהבה פלוס להעביר לנייר סופג(אפשר לאפות בתנור על נייר אפייה בריסוס מעט שמן על 190 מעלות טורבו)
להגיש עם טחינה גולמית ובתאבון.
(בפלאפל טבעוני אסלי ללא גלוטן אין צורך בקמח פירורי לחם ואו לחם)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.