הכנה פשוטה וריח שישגע אתכם, כשהן יצאו מהתנור רוב הסיכויים שיחוסלו באותו רגע
אני תמיד מכינה כמות כפולה, תמיד אפשר להקפיא אם נשאר
1 וחצי כוסות חלב חמים
חצי כוס חלב מרוכז
כף וחצי שמרים טריים
3 כפות סוכר
1 ביצה בטמפרטורת החדר
5 כוסות קמח לחם
1 כפית מלח
4 כפות חמאה מומסת
בקערה ערבבו את השמרים עם החלב, ביצה והסוכר והניחו בצד ל 10 דקות
לשים את תערובת השמרים בקערת מיקסר
להוסיף 4 כוסות קמח ומלח וללוש היטב על מהירות נמוכה
להוסיף את החמאה וכוס קמח ולהמשיך ללוש על מהירות נמוכה כ 10 דקות
לכסות את הקערה עם ניילון נצמד ולהניח בצד כשעה להתפחה
לאחר שהבצק תפח מורידים את האוויר ומחלקים אותו ל 8 חלקים שווים
מגלגלים כל חלק למעיין צורת נקניקייה עבה באורך התבנית שלנו
מניחים נניר אפיה בתבנית – בגודל שיתאים לתבנית הקטנה – לגזור עודפים
שמים את נקניקיית הבצק שלנו בתוך התבנית
1 לכל תבנית קטנה ומאורכת
מחממים תנור ל 180 מעלות
מניחים להתפחה נוספת של כ 30 דקות
בסיום מורחים חלבון ביצה למעלה ועושים 2 חתכים קטנים עם סכין בחלק העליון
אופים בתנור החם כ 20 דקות, עד שהלחמים מקבלים צבע זהוב יפה
מוציאים את התבניות בזהירות ומניחים אותם על רשת להתקררות
משחררים את הלחמים ואוכלים בהנאה
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|