ישראלים אוהבים לגדל חיות מחמד בבית. רבים בוחרים להחזיק, לפחות, כלב או חתול אחד, שינעים את זמנם וזמן ילדיהם, ילמד אותם מהי אהבת חיות, ישחק ויבלה איתם, הוא חלק בלתי נפרד מהמשפחה שלהם. לצד כלב או חתול, יש מי שבוחר דווקא באופציה אחרת, גידול חמוס.
למתבוננים מהצד שאינם מכירים את החיה לעומק, הוא נראה כמו חיה שאינה מתאימה לגידול בבית. הוא מזכיר חיית טבע שאפשר למצוא ביערות, פארקים או במקומות דומים. אך עם השנים נוצרו תת מינים וזנים של חמוסים המתאימים לגידול בבית.
חמוס הוא חיה באורך 40 ס"מ בערך, משקל של 2-3 ק"ג, ותוחלת החיים שלו נעה בין חמש לעשר שנים. בניגוד לכלבים וחתולים, חמוס ניזון בעיקר ממזון מהחי, ולכן צריך לספק לו תזונה מתאימה. רצוי מאוד שהיא תהיה עשירה בחלבונים.
לפני שנציג מספר נקודות וטיפים חשובים, צריך לומר, כמו שכלב וחתול זקוקים לתשומת לב כשמגדלים אותם, כך גם חמוס זקוק לתשומת לב והרבה. צריך לדעת מראש שגידול חמוס ידרוש מכם להשקיע זמן, כסף ומשאבים אחרים. רק כך הוא יוכל להרגיש בנוח בבית, להנעים את זמנם של בעליו ולהיות חלק בלתי נפרד ממנו.
טיפ ראשון, מאחר ומדובר בחיה שאוהבת מאוד לשחק, לישון בתוך ערסל או מיטת חמוס ושיש לה נטייה להיכנס למקומות צרים, קטנים, מוטב לקנות לה כלוב גדול, מאוורר, ולהחזיק אותה שם. אפשר לקנות לה הרבה צעצועים בשביל שלא יהיה לה משעמם. מומלץ להוציא את החמוס מהכלוב לזמן משחק או טיול בין שעה לשעתיים ביום.
חשוב לציין, חמוס זו חיה שאוהבת לישון. היא ישנה רוב היום, וערה בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב. לכן היא גם לא חיה שמפריעה לתפקוד משק הבית. אפשר לפנות את הזמן הרלוונטי בשעות שהיא ערה בשביל לשחק או לטייל איתה.
טיפ שני, למרות שמדובר בחיה שקטה שאוהבת לישון, היא מאוד זקוקה לסביבה של בני אדם. מאוד אוהבת לשחק, יש לה יכולות אינטליגנטיות גבוהות והיא מאוד סקרנית. אפשר לשחק איתה משחקים שונים ויש לשים לב לאן היא הולכת ומה היא עושה.
טיפ שלישי, הכלוב שלה, כאמור, צריך להיות גדול, מאוכלס בצעצועים ומשחקים, הוא צריך להכיל אזור בו עליו היא יכולה לישון (מגבת או מיטה מיוחדת). רצוי מאוד שיהיה גם מקום בו תוכל לעשות צרכים ויהיה אפשר לנקות או להחליף את החלקים האלה. יש להימנע משימוש בנסורת בתוך הכלוב, מאחר והוא עלול להקשות על מערכת הנשימה.
טיפ רביעי, התזונה של חמוס היא בעיקר מהחי כפי שציינו. יש לספק לחיה אוכל ייחודי לחמוסים אשר יכול לספק להם תזונה מושלמת או אוכל גורי חתולים איכותי, רצוי יבש עם אחוזי חלבון גבוהים. יש לספק לה גם מים טריים כל יום. אסור לספק ירקות, פירות, סיבים, פחמימות או סוכרים.
טיפ חמישי, הצעצועים צריכים להיות נוקשים ולא עם חלקים קטנים. הסיבה היא, מדובר בחיה שנוהגת ללעוס ולבלוע כל דבר, מה שיכול לגרום לה נזק. יש לוודא שהצעצועים והחומרים ממנו הם עשויים מתאימים לה.
כאמור, יש לשחק איתה לפחות שעה ביום, אפשר להביא לשם כך חברים או לארגן חמוס נוסף, ושניהם ישחקו ביחד (במידה והם מסתדרים ולא רבים).
לגבי מחלות, בעיקרון מדובר בחיה בריאה אך מאחר ויש לה מנהג לבלוע דברים שהיא לא אמורה, אז ייתכן ויתגלו בעיות במערכת העיכול. צריך לשים לב לכך. כמו כן, ייתכן מאוד שהיא תתמודד עם בעיה של אובדן פרווה ומחלות הנובעות מזיקנה.
טיפ שישי ואולי החשוב ביותר
מומלץ לסרס / לעקר את החמוס שלכם. כך תמנעו בעיות שמתלוות לתקופת ייחום (בייחוד אם החמוס לבד) והקטנת הריח בבית. אחרי עיקור/סירוס הם ברוב המקרים מפרישים הרבה פחות ריח.
טיפ שביעי, אילוף והרגלה לידיים. חשוב מאוד לשחק עם החמוס ולתת לו פרסים קטנים על התנהגות טובה כדי שיהיו חברותיים ולא ינשכו אתכם בזמן המשחק. יש להקנות הרגלים מגיל קטן ולכן מומלץ לקחת חמוס שכבר רגיל לידיים או חמוס בגיל צעיר שתוכלו ללמד.
על פניו, גידול חמוס יכול להתאים לכל אחד. בין אם מדובר בילדים, בני נוער או מבוגרים. מדובר בחיה שיכולה להתאים לגידול בבית פרטי או דירה, לרווק, זוג או משפחה.
הכל תלוי בשאלה, כמה זמן יש לנו להשקיע בגידול החיה, אם יש לנו את המשאבים הנדרשים מבחינת כסף, וכן משאבים אחרים הדרושים לכך. אם אנחנו לא יכולים להשקיע בגידול החיה את הזמן הדרוש לכך, מוטב שנחשוב שנית האם אנחנו מעוניינים בכך. אחרת זה עלול להיות בעייתי עבורה וכן עבורנו. ייתכן מאוד וישתלם לנו לחפש חיה שאינה דורשת כלל תשומת לב. מנגד, אם יש לנו את הזמן והיכולות, אז גידול חמוס הוא בהחלט פתרון אידיאלי עבורנו.
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|