זיתי מנזלינו מובחרים ירוקים כבושים דפוקים פיקנטיים עם לימון שום פלפל אנגלי חומץ ועלי דפנה טבעוני ללא גלוטן:
לקנות 1.5 ק״ג מזן מנזלינו מובחר מחנות גן האמונה אשדוד,
עכשיו תקופת המסיק רוצו למסוק(לקטוף)זיתים(יש גם בשווקים)
לשטוף טוב מאבק,
לקחת שקית עבה להכניס כוס זיתים להכות עם מארוך על קרש חיתוך להעביר לצנצנת(כך את כל הזיתים),
(יש שיטה נוספת לחרוץ עם סכין שני חתכים משני הצדדים),
להכניס לצנצנות למלא מים לסגור,
להחליף מים כל יום במשך 14 ימים,
לסנן ולשטוף את הזיתים במים,
(בזמן ההשריה נוצרות בועות מתסיסה וזה בסדר)
להכין משרה:על כל ליטר מים להמיס בפנים 75 גרם מלח וחצי כוס חומץ,
להוסיף לתחתית הצנצנת 3 עלי דפנה 3 שיני שום חתוכות לטבעות 2 טבעות לימון חתוכות לארבע כמה גרגירי פלפל אנגלי כמה טבעות פלפל ירוק חריף,
למלא חצי צנצנת זיתים להניח מעל כמו בתחתית,
למלא זיתים 1 ס״מ מתחת לסוף הצנצנת,
להניח מעל כמו בתחתית,
למלא את מי המשרה עד גובה הזיתים,
למלא עד סוף הצנצנת שמן זית לסגור להניח במקום מוצל חודש ובתאבון.(בקרוב התוצאה)
(טיפים באדיבות אפרת הנדלסמן)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.