ביטוח רכב בזמן מלחמה

מדינת ישראל ידעה מלחמות רבות ב-75 שנות קיומה. מלחמת חרבות ברזל שפרצה כתוצאה מהשבת השחורה של ה-7 באוקטובר, היא אולי אחת המורכבות ביותר. זה בדיוק הזמן לשאול מהי ההשפעה של המלחמה על עולם הרכב והאם ביטוח הרכב מכסה אתכם מנזקי מלחמה? הנה כל הפרטים החשובים.

 

מדינת ישראל ידעה מלחמות רבות ב-75 שנותיה: מלחמת המפרץ, יום הכיפורים, ששת הימים. אך אירועי ה-7 באוקטובר 2023 הובילו לאחת המלחמות המורכבות בתולדות מדינתנו, חרבות ברזל. דווקא בימים לא שקטים ורגישים עולות שאלות ותהיות בנוגע לפיצויים על נזקי רכוש כתוצאה ממלחמה, מהומה או אירועי טרור, ביניהם כמובן נזקים לרכב הפרטי. האם ביטוח רכב מעניק כיסוי לנזקי מלחמה, איך מוצאים ביטוח זול ואיכותי גם בעיתות משבר וכיצד המצב הביטחוני הרגיש השפיע על עולם הרכב? הנה כל מה שצריך לדעת.

השפעות מלחמת חרבות ברזל על עולם הרכב

המלחמה שנמשכת כבר למעלה מחודש ימים נתנה את אותותיה על ענפים רבים בכלכלה המקומית, ביניהם התיירות, הייבוא והייצוא. באותה נשימה, גם שוק הרכב ספג פגיעה לא פשוטה. על פי נתוני איגוד יבואני הרכב, באוקטובר האחרון נמסרו בישראל 11,777 מכוניות חדשות. מדובר בירידה לא קטנה מהחודש שקדם לו. על אף שהיה עמוס בחגים, ספטמבר 2023 נגמר במכירות של 18,119 מכוניות חדשות. לצורך השוואה, באוקטובר 2022 נמסרו 16,467 מכוניות חדשות, גם גבוה בהשוואה לאוקטובר שעבר.

 

יבואני הרכב מודאגים מאוד מסוף השנה הקרובה. נכון להיום, הם מחזיקים במלאי של למעלה מ-60 אלף מכוניות שטרם נמכרו, רובם לא שוחררו מהמכס ומחיריהם הסופיים לצרכן לא נקבעו עדיין. מה גם, מכוניות חדשות ממשיכות להגיע לישראל על אף המלחמה. אותן מכוניות סיימו את תהליכי הייצור וכבר נשלחו לארץ לפני פרוץ מלחמת חרבות ברזל. כעת יבואני הרכב נדרשים לפתרונות יצירתיים, מבצעים מיוחדים, במטרה למכור את המכוניות ישירות ללקוח ולסיים את המלאים. מצב זה צפוי להשפיע על שערי המטבע ומחירי שינוע המכוניות.

האם ביטוח הרכב מכסה נזקי מלחמה?

ביטוח רכב רכוש (מקיף וצד ג') אינו מכסה נזקי מהומות, פרעות, פיגועים, הפיכה צבאית או מלחמות. את הנקודות הללו תמצאו בחוזי הביטוח של החברות השונות תחת סעיף ''חריגים'', כלומר, מצבים שהפוליסה אינה מכסה. במקרה שהרכב נפגע כתוצאה ממלחמה, ראוי לבצע 2 פעולות. הראשונה היא להגיש הודעה ראשונית למשטרה, תוך שבועיים מיום האירוע. הפעולה הבאה היא לפנות למס רכוש (קרן פיצויים) במשרד האוצר. את הפנייה למס רכוש יש להגיש תוך 3 חודשים מיום האירוע.

 

מס רכוש ישלח בעלי מקצוע לזירת האירוע לביצוע הערכת אומדן ראשוני של הנזק וקביעת גובה הפיצויים הנדרש. בשלב הבא הנהג ורכבו יופנו מיד לתיקון בכל מוסך שהנהג בוחר, אבל רק לאחר שהשמאי מטעם מחלקת הפיצויים מאשר את עבודת התיקון לפני תחילתה. את התביעה לקרן פיצויים עבור נזקי מלחמה לרכב פרטי מגישים עם המסמכים הבאים:

  1. אישור העדר תביעה מחברת הביטוח (על כל תיקון מעל 10,000 ש''ח).
  2. רישיון נהיגה.
  3. אישור משטרה המכיל את מספר הרכב וחתימתם של קצין משטרה וחוקר.
  4. צילום שיק או אישור מהבנק על ניהול חשבון בנק על שמו של הנפגע.
  5. ייפוי כוח (במקרה שהתביעה מוגשת על ידי אדם שהוא אינו בעל הרכב).

מוצאים את כל הפוליסות הכי משתלמות אונליין

אמנם ביטוח הרכב לא מכסה נזקי מלחמה אך עדיין חשוב להצטייד בפוליסה בהתאמה אישית, שתגן עליכם ממפגעי דרך אחרים, שעלולים להתרחש בפתאומיות. גם בתקופות שלוות ורגועות יותר. למשל, החורף עומד בפתח, עונה מאתגרת בדרכים. הכבישים חלקים יותר, שדה הראיה מצומצם יותר בגלל הגשמים ויש סיכון של חדירת מים לפנים הרכב.

 

אם אתם מחפשים ביטוח רכב שיספק לכם את רשת הביטחון המיטבית, תמצאו את כל מה שאתם צריכים באונליין, באתרי השוואות הביטוחים. אתר אחד מומלץ במיוחד הוא בסטי, בו תקיפו את רוב שוק הביטוח בקליק ותבררו את הצעות הביטוח על פי הפרמטרים הכי רלוונטיים עבורכם: מחירים מוזלים, בחירות הגולשים ועוד. תוכלו לקבוע את תעריפי ההשתתפות העצמית הרצויים, ולהוריד עוד קצת את המחירים אם יש לכם רכב שני במשפחה או רכב שנוסע מעט. מקליקים, משווים, ותוך 2 דקות מוצאים ביטוח רכב מתאים.

 

 

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה