לא מעט רווקים ורווקות מגדלים באהבה כלב. במקרים אחרים הכלב מצטרף לבני זוג כחלק מהעמקת הקשר והרחבת המשפחה. בשלב הבא, כשיש תינוק או תינוקת שעומדים להיכנס לתמונה, עולה באופן טבעי השאלה שבכותרת: האם כלב ותינוק יכולים להסתדר?
התשובה היא כמובן שכן, אבל כדאי להיערך נכון, כדי להבטיח הרמוניה נעימה - וכאן בעמוד תמצאו טיפים שכתבו המומחים של חברת טופ אילוף, שיעזרו לכם להכין את הכלב לשינוי המשמעותי.
לתינוקות ופעוטות יש אנרגיה אחרת לגמרי מזו של מבוגרים. בתחילת הדרך התינוק מן הסתם פסיבי כמעט לגמרי ביחס לכלב, אבל בהמשך הוא מסתקרן לגביו ומביא לידי ביטוי את האנרגיה הזו. כלב שלא נתקל בה מעולם עלול להילחץ, ולהגיב בצורה לא מתאימה. בהתאם הטיפ הראשון הוא לאפשר לכלב להסתגל לאנרגיה הזו עוד לפני שהוא נתקל בה בבית. אופציה אחת היא פעוטות וילדים מהמשפחה המורחבת (כשיכול להיות שהכלב כבר בא איתם במגע), ועוד אופציה היא לאפשר לילדים סקרנים ואוהבי בעלי חיים לשחק עם הכלב, בהשגחתכם כמובן, כשאתם מטיילים איתו או נמצאים איתו בגינה.
הורים טריים חוששים לעיתים לאפשר לכלב להיכנס לחדר של התינוק או התינוק. החשש מובן, אבל כדאי לדעת שכלב שאינו תוקפן לא ירצה לפגוע בתינוקות, אלא להפך, הוא יהיה עדין מאוד בנוכחותם. לעומת זאת כלבים רגישים וסקרנים עלולים להילחץ אם פתאום נמנעת מהם הגישה לאחד החדרים בבית, ולכן כדאי לפגן להם להיכנס לחדר המיועד לתינוק עוד לפני שהוא מגיע מבית החולים. בדרך זו הכלב יסתגל לשינויים בחדר, וגם כשהתינוק כבר יהיה בו, הוא לא ירגיש זר (ובתקופה הראשונה ממילא אחד ההורים תמיד נמצא עם התינוק ויכול לפקח על מעשי הכלב בחדר).
יחסים טובים בין הכלב לבין הילד, מגיל 0 ובהמשך כשהוא גדל, מייצרים אינספור רגעי נחת. מחקרים רבים גם הוכיחו כי ילדים שגדלים עם כלבים נהנים משלל יתרונות ובעיקר מתרומה משמעותית להתפתחות הרגשית (וגם לבריאות, ועוד). מצד שני, בדיוק כפי שיחסים בין אחים הם לא דבר מובן מאליו, כך גם האינטראקציה בין הכלב לתינוק. אילוף מקצועי משפר במידה ניכרת את הסיכויים ליחסים מצוינים, ועוד כדאי לדעת בהקשר זה שמדובר בתהליך ממוקד שמצריך ברוב המקרים 2-3 מפגשים בלבד.
נכון, תינוק חדש מצריך הרבה מאוד משאבים ובעיקר זמן ותשומת לב. הוא תלוי לחלוטין בהורים שלו, והאחריות עצומה. במציאות כזו הכלב עלול להידחק מעט לשוליים, ולמעשה כבר בהריון יש פחות משאבים פנויים עבור בן המשפחה ההולך על ארבע.
למרות הקושי והעומס, חשוב למצוא זמן ודרכים להרעיף תשומת לב, ואהבה, גם על הכלב. כשהוא מגלה שלמרות התוספת למשפחה הוא עדיין אהוב וזוכה לטיפול מסור, הכלב צולח את השינוי ופנוי לפתח יחסים בריאים עם התינוק או התינוקת.
למידע נוסף בקרו באתר טופ אילוף.