רובנו לא מסוגלים בכלל לדמיין את העולם כיום ללא אינטרנט. אמנם מדובר במהפכה חדשה יחסית - כך למשל גוגל הציגה את מנוע החיפוש שלה ב-2001, ופייסבוק נפתחה לציבור הרחב 5 שנים מאוחר יותר - אבל היא כל כך דומיננטית עד שהמין האנושי תלוי למעשה באינטרנט. בהתאם. כולנו מחפשים חיבור איכותי במיוחד לרשת, ומי שמספקים את המענה האופטימלי הם הסיבים האופטיים. כאן בעמוד תמצאו הסברים מפורטים לגבי יתרונות הסיבים, על-מנת שתוכלו להחליט באופן מושכל אם הפתרון הזה מתאים גם לכם.
סיב אופטי הוא סיב שלאורכו עוברים ביעילות אותות אופטיים. הסיבים בנויים כך שיש להם שתי שכבות, מעטפת וליבה. גם המעטפת וגם הליבה מיוצרות מחומרים שקופים, אבל יש גם הבדל מהותי בין שתי השכבות: מקדם השבירה של האור בליבה שונה ממקדם השבירה של האור במעטפת. בזכות ההבדל הזה, שכמובן מחושב היטב ומתוכנן באופן מדויק במיוחד, האותות האופטיים, כלומר האור, עוברים ביעילות לאורך הסיב - גם אם הוא ארוך מאוד, וגם כשהוא מפותל.
אחרי שמבינים מהו אינטרנט סיבים אופטיים, אפשר להתמקד ביתרונות של האופציה הזו - והראשון שבהם הוא המהירות. המהירות מושגת בזכות העובדה שאותות אופטיים צולחים כל מרחק בזמן קצר מאוד, על בסיס מהירות האור. בעידן שבו חיבור מהיר נתפש, ובצדק כמובן, כחובה, זהו יתרון משמעותי. נכון להיום מוצעים בישראל חיבורים לאינטרנט על בסיס סיבים אופטיים במהירות של עד 5GB (בשביל הפרופורציות, כשרק התחלנו להתחבר לאינטרנט, המהירות הייתה 56KB בלבד).
מאפיין מובהק נוסף של הסיבים האופטיים הוא שהם דקים מאוד. בזכות היותם דקים, כל כבל אופטי יכול להכיל כמות עצומה של סיבים - ולכן ניתן להעביר כמויות מידע עצומות, וכאמור בזמן קצר. כשרוצים לצפות בסרטים על גבי האינטרנט, או לצרוך באופן כללי תכנים כבדים, גם היתרון הזה הוא בעל משקל נכבד.
עוד כדאי לדעת בהקשר זה שגם כשהמידע מועבר למרחק ארוך מאוד, הדיוק לא נפגע. זאת לעומת סוגי חיבור אחרים לאינטרנט, בראשם אלה המבוססים על האותות החשמליים, שבהם האות נחלש ככל שהוא עובר מרחק גדול יותר.
לאינטרנט המבוסס על סיבים אופטיים יש עוד יתרונות שמצדיקים את פריסתו בכל רחבי הארץ וכמובן גם את החיבור אליו:
*** קרדיט תמונה: Canva Pro