כולם מבינים היום עד כמה אסבסט מסוכן. בעוד כי בעבר הרחוק חומר זה היה בעל שווי גדול מאין כל שיעור, כיום חל איסור מוחלט להשתמש בו בבנייה בארץ, זאת מאחר והוא מאוד מסוכן לציבור ואף יכול להביא לסכנות של מחלות ריאות למיניהן ואפילו סרטן מסוג מזותליומה. במקרים בהם מדובר על בניינים ישנים שעדיין מכילים אסבסט, הרי שיהיה צורך לבצע פינוי אסבסט, על מנת לוודא כי לא ישארו רסיסים רעילים אשר עלולים לסכן את כל הסובבים. אז איך פינוי גג אסבסט עובד, ומה עוד עליכם לדעת על נושא זה? בכתבה זו תוכלו למצוא את כל התשובות.
לפני שתבינו איך מבצעים פינוי אסבסט , הרי שעליכם להבין בדיוק מהו החומר הזה. למעשה, מדובר על תערובת מינרליים, שהייתה משולבת בעבר בבנייה בעיקר עבור צרכי בידוד, זאת בנוסף לעובדה שאסבסט הוא חומר חזק ועמיד במיוחד. חשוב להדגיש כי חומר זה אינו מסוכן כאשר הוא במצב שלם, אלא בעצם רק כאשר משתחררים לאוויר סיבים שלו, מאחר ואלו נחשבים לרעילים במיוחד ואף גם נספגים בחפצים ובגדים. רסיסי אסבסט משתחררים במקרים בהם הבנייה מתפרקת או מתפוררת וכן גם במקרים בהם מתרחשת שריפה במבנה, ובהתאם לכך חשוב מאוד לערוך פינוי גג אסבסט במבנים אשר עדיין מכילים את חומר הבנייה הזה מאחר ומדובר על פעולה חשובה למדי למען שמירה על בריאות הציבור.
במקרים בהם מדובר על שטח אסבסט שהוא קטן מ-50 מטר רבוע, יהיה ניתן לפרק אותו באופן עצמאי, כמובן בהתאם להוראות המפורטות באתר האינטרנט של המשרד להגנת הסביבה, ובהנחה כי האסבסט נמצא במצב שלם. אמנם, במקרים בהם מדובר על פינוי משטחי אסבסט שגודלם מעל ל-50 מטר רבוע, לפי החוק תצטרכו לשכור את שירותיו של קבלן מורשה לפינוי אסבסט. כמובן שאת הרשימה של הקבלנים המורשים תוכלו גם למצוא באתר לאיכות הסביבה.
לפני שמתחיל התהליך עם עבודות הפירוק, חשוב להרטיב את האסבסט כמו שצריך על מנת למנוע מהאבק והרסיסים (שהם בעצם החלק המסוכן ביותר) להתפזר לכל עבר. לאחר ההרטבה איש המקצוע יזהר מאוד שלא לרסק או לשבור את הלוחות, אלא בעצם רק להבריג אותם החוצה על מנת שיוכל להסיר אותם. לאחר מכן, חלקי האסבסט יונחו בתוך יריעת פלסטיק עבה ומבודדת. לאחר הפירוק, מגיע השלב של הפינוי, שבו יפונו חלקי האסבסט שפורקו, אם כי חשוב מאוד לציין שאי אפשר לשים אותם בכל מקום מאחר והם רעילים. לכן, איש המקצוע יניח יטמין את הפסולת באתר הטמנת אסבסט מורשה. כדאי לבקש מאיש המקצוע אשר תשכרו את שירותיו את כתובת ההטמנה, כך שתוכלו להראות למפקח במידה ואחד שכזה יגיע על מנת לבדוק שהאסבסט אינו פונה בצורה לא חוקית.
קרדיט לתמונה Freepik