מה אפשר לעשות כדי להשיג מחיר משופר על הרכב בעסקת טרייד-אין
ואילו דרכים חכמות יש כיום לבצע עסקאות טרייד-אין?
רז מור, תוכן שיווקי בשיתוף Carwiz
עסקת טרייד-אין לרכב הוא למעשה עסקת המרה, שבה הלקוח מוסר את רכבו לחברת הטרייד-אין, בוחר לו רכב חדש או משומש מהמלאי המוצע ומשלים את ההפרש הכספי בין כלי הרכב. אם הלקוח קיבל, לדוגמא, מחברת הטרייד-אין 60 אלף שקלים על מכוניתו ובחר לרכוש מכונית חדשה ב-130 אלף שקל, הוא ישלם מכספו רק 70 אלף שקלים.
מהם היתרונות של עסקאות טרייד-אין ברכב ולמי הן מתאימות?
- מיידיות: מרגע שנסגרה העסקה הלקוח יקבל מפתח תמורת מפתח ולא יישאר אפילו רגע אחד ללא רכב. סוג כזה של עסקה מתאים במיוחד לאנשים שזקוקים לרכב בכל רגע נתון, בין אם לצורך עבודתם או למטרות פרטיות.
- נוחות: עסקאות טרייד-אין חוסכות לא מעט כאבי ראש לאנשים עסוקים, שלא יכולים להרשות לעצמם להקדיש את כל הזמן הנדרש למכירת רכבם בשוק המכוניות המשומשות. גם אם יש ללקוח זמן, לא בטוח שיש לו סבלנות ו/או יכולת לעסוק במשך כמה ימים או אפילו שבועות במענה לטלפונים מרוכשים פוטנציאליים, פגישות לנסיעת מבחן ועוד. רבים מעדיפים ללכת על פתרון פשוט ויעיל יותר כמו טרייד אין, גם אם זה אומר להפסיד כמה אלפי שקלים בדרך.
- חיסכון בזמן: מכירת רכב בשוק המשומשות, גם המוצלחת והחלקה ביותר, היא פעולה שלוקחת זמן ודורשת בדרך כלל אינטראקציה עם אנשים שטבעם לא ברור ועלול לאכזב. בדומה לסעיף הקודם, גם כאן רבים מעדיפים לוותר על "התענוג".
- קיזוז מקדמה על הרכב החדש: הרוב המוחלט של הלקוחות לא קונים כיום רכב בתשלום אחד או בעסקת מזומן. על פי רוב, העסקה מתבצעת בתשלום ראשון (להלן: מקדמה) ובסדרת תשלומים חודשיים בהמשך. סכום הטרייד-אין עשוי להיות מקוזז מהמקדמה ולאפס או להקטין אותה. מומלץ לבדוק את זה מול חברת הטרייד-אין.
- אין תיקונים: כל מי שמכר אי פעם רכב משומש בשוק הפרטי יודע עד כמה הרוכשים הפוטנציאליים רגישים לבעיות ברכב, מבעיות טכניות אקוטיות ועד קמט או שריטה כמעט לא מורגשים בדלת האחורית מימין. בעסקאות טרייד-אין, לעומת זאת, חברות רבות מעדיפות לקבל את הרכב AS IS (כפי שהוא), בלי תיקונים ובלי מתיחת פנים אצל הפחח. למעשה, רוב חברות הטרייד-אין מתעניינות כמעט אך ורק במצב השלדה של הרכבים המוצעים להן. גם ללקוחות הטרייד-אין לא משתלם לבצע תיקונים ברכב, הם ככל הנראה לא יראו את הכסף הזה מוחזר להם במחיר הטרייד-אין.
- פתרון מהיר לרכבים עם סחירות נמוכה: ניסיתם פעם למכור מכונית משומשת מדגם שאין לו כמעט שוק, שסובל מתדמית ירודה ומוניטין גרוע? מדובר במהלך שעלול להימשך חודשים ולהתיש את כל המעורבים בו. במקום זה, בעליה של מכונית עם סחירות נמוכה יכול לקבל עליה מחיר מיידי בעסקת טרייד-אין, ולשדרג את עצמו לרכב סחיר יותר. נכון, גם כאן התשלום יהיה ככל הנראה נמוך יותר מהשוק הפרטי, אבל כידוע זמן ועצבים מרוטים שווים כסף, לפעמים הרבה כסף.
כך תשפרו את עסקת הטרייד-אין
החלטתם לבצע עסקת טרייד-אין? בשעה טובה! עכשיו נשאר לכם "רק" לוודא שהעסקה תתבצע במחיר ובתנאים הנלווים הכי טובים מבחינתכם. זו כמובן לא משימה פשוטה, משום שחברות הטרייד-אין כמובן ינסו לקבל את רכבכם במחיר נמוך ככל האפשר, כדי להגדיל את רווחיהן. מה אתם יכולים לעשות כדי לשפר עמדות? לפניכם 5 טיפים:
- בצעו מחקר אונליין: שוק הטרייד-אין בישראל גדול יחסית ותחרותי למדי, נצלו זאת לטובתכם. קיבלתם הצעת טרייד-אין על הרכב? זה הזמן לחפש רכבים דומים שמוצעים למכירה על ידי גורמים פרטיים או חברות ליסינג. זה גם הזמן לבדוק במחירוני הרכב כמה שווה הרכב שלכם, בהתאם לדגם ולשנת הייצור. מחיר המחירון, אל תופתעו, יהיה גבוה בעשרות אחוזים מהמחיר שיוצע לכם בטרייד-אין. זו עובדה. השאלה החשובה היא בכמה גבוה יותר ומה אתם יכולים לעשות בעניין זה.
- קבלו הצעות מכמה מקומות: הצעת המחיר הראשונה שמוצעת לכם במסגרת עסקת טרייד-אין לא חייבת להיות גם האחרונה. להיפך: אם תטרחו ותקבל הצעות מחיר מכמה מקומות, תשפרו מאוד את תנאי המיקוח שלכם ותוכלו לבצע בחירה אמיתית.
- בחנו את התנאים הנלווים: רוב הלקוחות שמבצעים טרייד-אין ברכב שמים לב באופן טבעי בעיקר לתג המחיר, אולם בעסקה כזו אמורים להשתקלל גם תנאים נלווים כמו תנאי המימון (לרכישת מכונית החדשה) ומצבה המכני (אם החלטתם ללכת על מכונית משומשת). כדאי לשים לב גם לגודלה ויציבותה של חברת הטרייד-אין, אתם רוצים לעשות עסקה עם גוף יציב שיהיה אפשר לפנות אליו אם וכאשר משהו חלילה ישתבש בדרך.
- בצעו בדיקה עצמאית לרכבכם:בדיקה כזו חשובה לתיעוד מצבו המיכני והכולל של הרכב. אם תבואו למו"מ על הטרייד-אין מצוידים במידע כזה, תוכלו להתמקח על מחיר המוצע לכם ביתר קלות ובאפקטיביות גדולה יותר.
- הפרידו בין עסקת המכירה והקנייה: דילרים בחברות טרייד-אין ישמחו להציע לכם "עסקה מרובעת", שבה יחלצו נתון של מחיר סופי שעליכם לשלם בעסקה מתוך ארבעה נתוני מפתח: מחיר הטרייד-אין המוצע לכם, מחיר המכונית החדשה/ משומשת שבחרתם, גובה המקדמה לתשלום על הרכב שבחרתם, תנאי המימון. ערבוב הנתונים הללו למספר סופי אחד מאפשר לדילרים, כמה מפתיע, להגדיל את רווחיהם. אם תתעקשו על קיום מו"מ נפרד בין עסקת הטרייד-אין לבין קניית המכונית החדשה /משומשת שבה בחרתם, תצאו נשכרים וגם תוכלו להבין בדיוק מה אתם נותנים - ומה אתם מקבלים.
הדרך הנוחה והמהירה לבצע כיום טרייד-אין
דיברנו כבר על נוחות וחיסכון בזמן כשני גורמים עיקריים, המניעים את לקוחות עסקאות הטרייד-אין ברכב. אלא שעד ממש לא מזמן עסקאות כאלו עדיין היו כרוכות בטלפונים רבים לחברות וכיתות רגליים מתיש למשרדים שלהן, בניסיון לסגור עסקה מיטבית.
אלא שהמצב השתנה, באופן מהותי. כיום קיימות דרכים חכמות ויעילות הרבה יותר לבצע עסקאות טרייד-אין. ביניהן בולטת הפלטפורמה הנוחה, החדשנית והחינמית באתר Carwiz, המקשרת בין סוכנויות רכב לבין הצרכנים לביצוע עסקאות טרייד אין.
איך זה עובד? האמת, פשוט ונוח: הלקוח מזין לאתר את מספר הרכב שהוא מעוניין להחליף, מוסיף עליו מידע ותמונות, בוחר רכב מהמאגר הקיים באתר ומקבל הצעה. מתאים? עסקת הטרייד-אין יוצאת לדרך מול סוכנות הרכב הרלוונטית. לא מתאים? עוברים להצעה הבאה.
באתר Carwiz גם אפשר לקבל הצעות מותאמות אישית לרכישת רכבים על סמך אלגוריתם חכם שלומד את העדפות הגולשים. כמו כן, המשתמשים מוזמנים לבדוק זכאות למימון מול חברת מימון ישיר, לקבל (ברוב המקרים) אישור עקרוני כמעט מיידי למימון ולראות מהם תנאי המימון המוצעים לכל רכב באתר. כל זאת, כאמור, ללא עלות וללא התחייבות מצד המשתמשים. שווה בדיקה.
* הכתבה כוללת תוכן שיווקי מטעם קארוויז שהינו מותג של מימון ישיר. אין בפרסום המידע משום המלצה או מתן ייעוץ, והמידע אינו מחליף היוועצות באנשי המקצוע הרלבנטיים. קבלת החלטה כלשהי על סמך האמור לעיל היא על אחריות הגולש בלבד. מספר רישיון 54414.
אישור ההלוואה הינו אישור עקרוני, המוגבל בזמן, וכפוף לאישור סופי של החברה. אי עמידה בפירעון ההלוואה או בהחזר האשראי עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. מימון ישיר אינה אחראית לטיב או לתקינות הרכב שיירכש ע"י הלקוח.
קרדיט לתמונה: Shutterstock