הנחש, כידוע, מהוות דמות שלילית ביהדות בגלל סיפור אדם וחווה. באופן כללי, לנחשים יש תדמית שלילית ומפחידה. עם זאת, אנחנו כן יכולים לראות שעם השנים, יותר ויותר אנשים בוחרים להפוך אותו לחיית מחמד ולגדל אותו. גידול נחש בבית הוא לא דבר מורכב, אך הוא בהחלט דורש תשומת לב והתייחסות ספציפית להיבטים מסוימים.
אנשים רבים בוחרים לגדל נחש בבית מסיבות שונות. לפני שנציג אותן ונסביר כיצד עושים זאת, חשוב להבהיר, לפני שנכנסים לזה, מוטב להכיר את הנושא, ללמוד על נחשים ועל הדרך בה אמורים לגדל אותם בבית, איפה נכון ומתאים לעשות ומה זה דורש. אומנם נחש איננו חיית מחמד כמו כלב או חתול הזקוקים להרבה תשומת לב, ועדיין הוא דורש התייחסות ותנאי גידול מסוימים.
סיבה ראשונה היא שהיום הרבה יותר נוח ובטוח לעשות זאת. יש הרבה יותר אמצעים המאפשרים לגדל נחשים בבית, יש הרבה יותר מידע בנושא, קל ובטוח לעשות את זה. בעבר, אנשים האמינו שנחש היא חיה מסוכנת לאדם ולכן נמנעו לשהות בקרבתה, ובטח לגדל אותה בבית. היום אנחנו יודעים שלא כל הנחשים מסוכנים ואפשר לגדל אותם בבית.
סיבה שנייה, שהיא הסיבה הכי פשוטה בעולם, פשוט כי אנשים אוהבים נחשים ונהנים מהם מאוד. ישנם אנשים הבוחרים לעשות זאת מאחר והם מחפשים חיה אקזוטית ומיוחדת. הם לא מוכנים להסתפק בכלב או חתול, ציפור או דג. הם מחפשים חיה שונה וייחודית. נחש היא לא רק חיה שונה, היא גם חיה יפה ומרשימה עם הרבה עניין.
סיבה שלישית, עם השנים רמת החיים עלתה והיום אנשים יכולים להרשות לעצמם לגדל חיות הדורשות תנאי גידול "יקרים" יותר. ישנם אנשים אשר יכולים להרשות לעצמם גם לרכוש נחשים יקרים לגידול בבית.
סיבה רביעית, כאמור, להבדיל מכלב או חתול שדורשים תשומת לב, נחש איננה דורשת זאת במידה דומה. זה מתאים להרבה מאוד אנשים המעוניינים בגידול חיות מחמד מבלי שיצטרכו להשקיע מזמנם.
על מנת לגדל נחש בבית, דבר בסיסי שאנחנו צריכים לספק לו זה המקום לשהות בו. לשם כך אנחנו צריכים לקנות טרריום. זה סוג של "כלוב" מיוחד המותאם לזוחלים ובפרט לנחשים. כלי זה שומר על לחות באמצעות גופי חימום אשר ניתן להתקין בו (חימום נועד לשמור על טמפרטורת הגוף של הנחש, דבר חיוני מאוד עבורו ויש לבדוק את תנאי החימום לפני הרכישה), וכן אפשר להוסיף לו אמצעי תאורה רלוונטיים. על מנת שהוא יוכל לנוע בטרריום, יש לספק לו מצע נוח. מוטב שהוא יהיה עשוי משבבי עץ. נחשים רגילים לכך, וזה מתאים להם (לדוגמא מצע אספן לנחשים)
גודל הטרריום צריך להיות מותאם לגודל הנחש. ככל שהוא יהיה גדול יותר, יש להשתמש בטרריום יותר גדול.
לאחר מכן, עלינו לספק לו מזון כמובן. נחשים בדרך כלל אוכלים עכברים וחולדות, תלוי בסוג וגודל הנחש, ישנם נחשים שמומלץ להאכיל רק בעכברים. ישנם נחשים גדולים יותר שאף אוכלים שרקנים וארנבות אך היום רוב הנחשים הגדולים במיוחד דורשים היתר גידול מיוחד ואינם מתאימים למתחילים. את העכברים והחולדות אנחנו יכולים למצוא בחנויות חיות אשר מחזיקות אוכל מתאים לנחשים. ככל שהנחש צעיר יותר, כך נצטרך להאכיל אותו יותר. כלומר נחש צעיר/בייבי נאכיל פעם בכ-5 ימים. נחש בוגר אוכל פעם ב 10 עד 14 יום. נחש היא חיה שלא מאכילים כל יום ולכן גם קל יותר לצאת לחופשה של מספר ימים ללא דאגה, פשוט מאכילים לפני היציאה לחופשה. כמו כן, נחשים נוהגים לאכול רק את סוג האוכל שהם רגילים אליו. אז יש להקפיד לתת לו אוכל מוכר. לדוגמא נחשים שאוכלים עכברים לא תמיד יסכימו לאכול חולדות או אוגרים.
מבחינת שתייה, יש לספק לו קערת מים ממנה הוא יכול לשתות. חשוב שהקערה תהיה מספיק גדולה, בשביל שהוא יוכל להכניס את כל גופו פנימה. יש להחליף את המים לפחות אחת לשבוע או כאשר רואים שהמים מלוכלכים.
בנוסף לכל זה, חשוב לספק לנחש אמצעי מסתור. מאחר והנחש רגיל להתחבא, כך הוא נוהג בטבע, אזי שיש לספק לו אמצעי מסתור ייחודיים שישרתו אותו. ישנם נחשים שאם לא תשימו להם מסתור הם יכנסו לסטרס, שזה דבר רע עבור כל חיה.
כיצד מטפלים בנחשים?
קודם כל קחו הוראות טיפול וגידול ממי שאתם רוכשים את הנחש
או חפשו באינטרנט דפי גידול המתאימים לנחש שאתם רוכשים
אל תקנו אם אתם לא בטוחים איך לגדל!
שאלו את מי שמוכר לכם אם הנחש אוכל לבד או שהוא סרבן שדורש ידע בהאכלה בכח
בדקו מה הוא רגיל לאכול וכל כמה זמן מאכילים אותו + מתי הוא אכל פעם אחרונה
חשוב לשאול!!! אל תלכו בלי לדעת מה לעשות
הטיפול השוטף בנחשים מתייחס למזון, שתייה וכל מה שקשור לטמפרטורת הגוף שלהם.
יש לבדוק מה הטמפרטורה הנחוצה לנחש אותו בחרתם ולספק לו פד חימום מחובר לטרמוסטט המכוון למעלות שאתם צריכים.
לא מומלץ כלל לשים משטח חימום מבלי לחבר אותו לטרמוסטט
הכינו את הטרריום לפני שאתם מביאים את הנחש הביתה, כך לא יחסר לו כלום ולתת לו שבוע הסתגלות מבלי להרים אותו.
מעבר לכך, צריך לוודא שהנחש איננו יכול לברוח מהטרריום והוא סגור היטב ויחד עם זה, מותאם למגוריו של נחש.
יש להקפיד ולנקות את הטרריום לפחות פעם בחודש או כאשר רואים לכלוך.
אחרי האכלה אין להרים את הנחש לפחות 48 שעות.
אם נראה לכם שהנחש לא מרגיש טוב, רצוי לפנות לווטרינר זוחלים.
אין לשים 2 נחשים יחד! נחשים שמים באותו טרריום למטרות ריבוי.
ישנם נחשים אשר יתקפו אחד את השני או שאחד מהנחשים יהיה בסטרס, וזה לא טוב כלל
גם אם הנחשים "מסתדרים" יחד באותו טרריום עדיין יש סכנה שאם אחד הנחשים יהיה חולה הוא ידביק את הנחש השני
לכן מגדלים מקצועיים מחזיקים כל נחש בטרריום או כלי מותאם לנחשים.
התאימו את גודל האוכל לגודל הנחש, אל תאכילו באוכל גדול מידי
מומחים ממליצים שאם הנחש הקיא את האוכל שלו, הניחו לו למשך שבועיים ורק אז האכילו שוב
ותהנו
הם בהחלט מרשימים
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il
או הודעת וואטסאפ למספר 0506590810
ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|