יש מילים שכולנו מכירים, אבל לא כולנו לגמרי מבינים את המשמעות שלהן. כאשר מדובר במונחים רפואיים, אי-ההבנה והבילבול אפילו יותר נפוצים, מה גם שלפעמים פשוט לא נעים לנו לשאול. אז בואו נשים את הדברים על השולחן, ונבין אחת ולתמיד מה זה פרוסטטה, מה עושה הפרוסטטה, ומה הבעיות הנפוצות בפרוסטטה.
השם השני של הפרוסטטה הוא בלוטת הערמונית, בלוטה אשר באופן טבעי קיימת אצל כל היונקים ממין זכר, בין אם אצל כלבים, אצל פילים, או אצלנו, בני האדם. תפקיד הבלוטה העיקרי והחשוב ביותר הוא ההפרשה שלה, נוזל-הערמונית, אשר מהווה חלק עיקרי וחיוני בנוזל הזרע. הנוזל החיוני מזין ומגן על תאי הזרע, ושומר עליהם בריאים, ובלעדיו, ובעצם בלי הבלוטה, יש לא מעט בעיות.
מרבית האנשים שמעו את שמה של הפרוסטטה בגלל שהיא עולה לכותרות מעת לעת על רקע מחלות וטיפולים – כשבעיקרן סרטן הערמונית. מסיבה זו כנראה שמעתם או קראתם את השמות בלוטת הערמונית או פרוסטטה בעבר, אבל לא בהכרח הבנתם לגמרי במה מדובר.
הנה כמה דברים שחשוב שתדעו על הבלוטה, בעיקר אם אתם גברים – שכן אז יש לכם בלוטה שכזו:
ישנם מספר תסמינים מובהקים שמצביעים, או לפחות מעוררים חשד במצב של גדילת הפרוסטטה. זה מתחיל מהתעוררויות באמצע השינה לצורך מתן שתן, וממשיך לדחיפות במתן שתן (עד כדי בריחת שתן!), ועלייה בכמות הפעמים שיש לתת שתן במהלך היום והלילה.
זה יכול להתבטא בהתארכות זמן מתן השתן (השתנה ארוכה יותר), או קושי לתת שתן, מה שאומר שיש להתאמץ כדי לתת שתן. זה יכול לבוא גם עם צריבה במהלך מתן שתן, טפטוף במתן השתן, או זרם חלש או מקוטע של השתן.
זה יכול להיות כל אחד מהתסמינים הללו, אך לרוב מדובר בשילוב שלהם, מה גם שתופעות נוספות יכולות להתבטא בתפקוד המיני, ועוד. כדי לאבחן באמת את המצב יש לגשת לרופא המתמחה בכך, ולעבור בירור מקיף. אנו מקווים כי כעת אתם מרגישים שאתם יודעים טוב יותר מה זה פרוסטטה.