ד"ר חן שפירא - איך מתאימים פרוטוקול רפואי אבחוני לחולה?

ד"ר חן שפירא, שותפה מייסדת ב- Quai.MD, מספקת הצצה על החשיבות של אבחון רפואי לחולה במיון, וכיצד הסיוע של תוכנה ייחודית בנעזרת גם בבינה מלאכותית תביא למהפכה של ממש באבחון ובאוטומציה של תהליכים בחדרי המיון.


ד"ר חן שפירא
ד"ר חן שפירא: "התאמת פרוטוקול רפואי לחולה היא תהליך חשוב בדרך לפתרון"

התאמת פרוטוקול רפואי אבחוני לחולה הספציפי מתחילה כבר בפגישה הראשונה של החולה בחדר המיון עם האחות שמקבלת אותו ועם הרופא. כל אבחון והתאמת הפרוטוקול הרפואי למטופל הספציפי מצריך איסוף מידע רלבנטי, שעל בסיסו יתחילו שלבי תהליך האבחון. חלק מבחירת הצעדים בתהליך תלויים גם בידע ובניסיון של הרופא, וגם מהטיות שונות שקיימות אצל כל אדם בעת שהוא פוגש אדם אחר. לעיתים במקרים מורכבים יותר, גם רופאים בעלי ניסיון וותק עלולים לבחור בנתיב מסוים של בירור, ללא היצמדות לפרוטוקולים חדשים, כל זאת עקב העומסים הלא פשוטים המוטלים על הרופאים במיון. דליית המידע הרב על החולה גוזלת זמן, החיפוש האינסופי לקבלת פרטים בתיק הרפואי, כל אלו מקשים על הרופא בתהליך העבודה שלו, ובהחלטה מ הצעד הבא המתאים ביותר להמשך הברור של החולה. כאן המקום בו נכנסת השונות בין הרופאים, בין בתי החולים [גם אם הם שייכים לאותה רשת או קופה] ועוד . האתגר אף קשה יותר בשעות לחץ ובעונות השנה בהם יש עומסים חריגים כמו החורף או במגיפות. את כל התהליכים אותם מבצע הרופא, כולל שליחה לבדיקות שונות, פענוחן והסקת המסקנות, הוא חייב להעלות על הכתב דבר אשר גוזל זמן רב.


המערכת החדשנית של QUAI.MD מסייעת לרופא לא רק בהצגת הנתונים של החולה באופן שעוזר לו להחליט ביתר קלות מה הצעד הבא הנכון לחולה הספציפי להמשך הברור, אלא גם תומכת ומתעדת באופן אוטומטי את כל התהליך ובכך מקלה וחוסכת לרופא זמן רב.
המערכת אשר מבוססת על פרוטוקולים מבוססי ידע רפואי, ונתמכת בבינה מלאכותית, מביאה להקטנת השונות בתהליכי האבחון והטיפול בחדרי המיון הן בין הרופאים והן בית בתי חולים באותה רשת. המערכת מקלה על הרופאים ועוזרת להם להתמודד עם העומס הרב, ועוזרת לרופא להקטין את הטעויות בתהליך האבחון. ידוע ממחקרים רבים בעולם כי הקטנת השונות בתהליכי האבחון והטיפול מטייבת את התוצאות הקליניות, ובעקבות כך גם מקטינה הוצאות.

ד"ר חן שפירא אחת השותפות ב- Quai.MD, כבר ביצעה בעבר "מהפך ממוחשב": "תחום המחשוב הרפואי לא זר לי, אוכל להגיד בגאווה שהייתי בין החלוצות בישראל בקידום התיק הרפואי הממוחשב בבתי החולים. כבר בשנת 1988 הכנסתי את הגיליון הממוחשב של קליקס בטיפול נמרץ לב, כמחלקה הראשונה הממוחשבת בבית החולים כרמל, שהיה הראשון שהכניס רשומה ממוחשבת. בית החולים והיה הראשון בישראל שהתמחשב במחצית שנות ה- 2000 ממסד עד טפחות כולל מחשוב היחידות לטיפול נמרץ, חדרי הניתוח וההתאוששות. התהליך הזה הביא לשיפור משמעותי באיכות הטיפול ושמירה על רצף הטיפול בבית החולים ובקשר עם הקהילה, תוך הקלה רבה בעבודת הצוות הרפואי  והסיעודי".

ד"ר חן שפירא מוסיפה: "אם בשנות ה- 2000 היה מדובר במהפך אמיתי, אומר בביטחון ששנת 2024 תהיה גם היא שנת מהפך עם הכנסת מערכת קוואי אם די בחדרי מיון בשני בתי חולים גדולים בארה"ב.  המערכת שמבוססת על מידע רפואי רב ומתעדכן, מסייעת לרופא המיון באמצעות אלגוריתם מתקדם, לבצע את תהליך האבחון המבוסס על פרוטוקולים רפואיים ולסייע לרופא בהחלטה מה הצעד הבא הנכון ביותר לבצע. כל התהליך מתועד באופן אוטומטי ומסייע בכך לרופא, וחוסך לו שעות עבודה רבות.


Quai.MD מבצעת מהפכה בעזרה לרופאים בתהליך האבחון הרפואי

פרופ' חן שפירא שותפה מייסדת ב- Quai.MD מסבירה שהמערכת לא קובעת עובדה מוגמרת לרופא אלא מציגה לו את מכלול נתוני החולה ומה האופציות האבחוניות העומדות לפניו, כאשר כל העובדות והנתונים עליהם היא מתבססת שקופים לרופא.  המערכת שואבת מידע מתיקו הרפואי של החולה,ומציעה לרופא מה הצעדים הבאים המומלצים - הכל במהירות רבה ועם "ידע וניסיון" של רופא וותיק ומנוסה.

 

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה